Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Gülden Köksal, kanser hastalarının beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekerek, 'Kanser tedavisinde beslenme bire bir etkilidir. Japonya'da da yok satan soya fasulyesinin kanser tedavisinde çok etkili olduğu belirlendi. Bunun yanı sıra meyveler ve koyu yapraklı sebzeler de omega 3 asidi içerdiği için tedavide oldukça etkilidir' dedi.

MANGALA DİKKAT
Köksal, prostat kanserine çok iyi gelen soya fasulyesinin Türkiye'de hayvan yemi olarak kullanıldığını, ancak son zamanlarda tedavide etkili rol alması sebebiyle de tüketilmeye başladığını söyledi. Köksal, 'Türk mutfağının vazgeçilmez tadı olan kuru fasulye, posa içeriğinden dolayı bağırsak kanserine çok iyi geliyor' açıklamasında bulundu. Türk halkının özellikle ekmek ve ete çok önem verdiğinin altını çizen Köksal, 'Etin pişirilme şekli çok önemlidir. Haşlanmış ve pişirilmiş etler zararlı değildir, ancak doğrudan ateşle temas eden etler, yani mangal ve ızgara şeklinde pişirilmiş etler kansorejen içerikli oluyor, bu da kanser riskini artırıyor' diye konuştu.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1024
favori
like
share
refik Tarih: 11.06.2006 20:25
bu tür hastalarımızın yemesine yaşam şekline çok özen götermelidir. Allah Acil şifalar versin
SU-PERISI Tarih: 11.06.2006 14:01
beslenmemize çok özen göstermeliyiz. soya fasulyesinin çok iyi oldugunu bunu çok sık tüketmemiz gerekiyor. mangal ve ızgaradan uzak durmalıyız. teşekkürler