Un
2 su bardağı Su
Haşhaş 300 gr.
Karabiber
Patates 3 adet
Nane
Soğan 2 baş
Tuz
YAPILIŞI:
Un hamur teknesine elenip tuz ve su ile hamur tutulur. 10-15 dakika dinlenip 4 parçaya kesilir, yoğurulur. Her parça oklava ile açılıp her yufkaya yağ ile karışmış haşhaş sürülür. Dörde katlanıp tekrar açılır, yine yağlanıp büyük kareler halinde kesilir. İç konup karşılıklı kenarlar üst üste kapatılır. Uçlar açık kalır. Yağlı tepsiye konup üzerine haşhaş yağı sürülür.İçi : Patates alınır. Yıkanır ve haşlanır, elle dövülür ezilir. Yağ soğanlar kavrulup patatese dökülür. Tuz, nane, karabiber serpilir, hamurlara katılır.