AĞZI AÇIK BÖREĞİ

Son güncelleme: 25.06.2006 08:22
  • MALZEME:

    Un
    2 su bardağı Su
    Haşhaş 300 gr.
    Karabiber
    Patates 3 adet
    Nane
    Soğan 2 baş
    Tuz

    YAPILIŞI:
    Un hamur teknesine elenip tuz ve su ile hamur tutulur. 10-15 dakika dinlenip 4 parçaya kesilir, yoğurulur. Her parça oklava ile açılıp her yufkaya yağ ile karışmış haşhaş sürülür. Dörde katlanıp tekrar açılır, yine yağlanıp büyük kareler halinde kesilir. İç konup karşılıklı kenarlar üst üste kapatılır. Uçlar açık kalır. Yağlı tepsiye konup üzerine haşhaş yağı sürülür.İçi : Patates alınır. Yıkanır ve haşlanır, elle dövülür ezilir. Yağ soğanlar kavrulup patatese dökülür. Tuz, nane, karabiber serpilir, hamurlara katılır.
#11.06.2006 14:04 0 0 0
  • ellerine saglik
#20.06.2006 00:33 0 0 0
  • Ellerine sağlık,
    superisi yapsan da bi denesek
#22.06.2006 19:16 0 0 0
  • paylastigin icin tsk
#25.06.2006 08:22 0 0 0