Tarkan beni şoke etti..

Son güncelleme: 30.11.2006 20:04
  • "Stir Me Up" şarkısı sayesinde albümü Avrupa'da birçok ülkede en çok satanlar listesine giren Hadise Açıkgöz, bir süreden beri her pazar akşamı Star TV'de... İlk klibinde, şarkının ritmine uygun danslarıyla izleyenleri oynatan Hadise, Popstar'da sunucu olarak tam tersi bir görüntüde. Avrupa'yı sallayan "Sivaslı Hadise", Popstar'da sessiz - sakin, etliye - sütlüye karışmayan bir sunucu rolünde... Söyleşiye gittiğimizde ise Popstar'daki sesini çıkarmayan sunucunun tam tersi bıcır bıcır konuşan ve sorulara verdiği usta yanıtlarla soyadının da hakkını veren bir Hadise çıktı karşımıza.
    Her söyleşisinde düet yapmak istediği Tarkan'la Star TV'den naklen yayınlanan "Türkiye Güzellik Yarışması"nda tanışan Hadise, megastarla önümüzdeki ay bir kez daha aynı sahneyi paylaşacak. 8 Temmuz'da Hadise, 9 Temmuz'da ise Tarkan, Karadeniz Ereğlisi'nde sevenlerinin karşısında olacak. Hadise ile Tarkan'ın bir ortak noktaları daha var. Hadise'ye Türkiye'de danışmanlık yapan Avukat Süheyl Atay, Tarkan'ın beyin takımından...

    * Belkiça'da Popstar'ın benzeri "Pop İdol"e katıldınız ama finale kalamadan elendiniz. O yarışmada sizi şu anda Popstar'da jüri üyeliği yapan ve menajeriniz olan Johan Hendrickx keşfeti. Peki o yarışmadan elenmek sizi müzikten soğutmadı mı?.

    Elenince çok üzüldüm. Çünkü okula geri döndüm. Herkes şöyle biraz şey baktı bana, finale kalamadı diye&

    * Hangi okuldan bahsediyoruz?

    O zaman lisedeydim. Şimdi üç yıllık yüksek okulda ekonomi okuyorum. Bir hafta sonra bitiyor okulum.

    * Arkadaşlarınız dalga mı geçti?

    Arkadaşlarım dalga geçmediler ama biraz utandım. Kendimi şey hissettim elendim diye& Tekrar normal hayata döndüm. Okula git gel. Provalar yok. O insanları görmüyordum bayağı üzülmüştüm. Ama üç ay sonra Yohan beni aradı. Belçikanın en ünlü televizyonunda görmüştüm İdol yarışmasının tanıtımını. Ben buna katılıyım kim bilir en son şansım olabilir müzik endüstrisine girmek için. Hem mail attım üç ay sonra cevap geldi. Katıldım.

    * Yarışmanın hangi aşamasında elendiniz?

    Sanıyorum 4 bin 500 kişi falan katıldı elemeleri. 100 kişi seçtiler. Ona girdim. 50 kişi seçildi ona da kaldım. Sonra bu 50 kişiyi 10ar kişilik gruplar halinde 5e böldüler. Her hafta herkes canlı performans sergileyip 2 kişi finale geçti. Benim haftamda finale geçemedim, elendim.

    * Stir Me Up şarkısıyla Avrupada fırtına gibi estiniz ama şimdi Hadise için daha büyük bir sınav var. Türkiyede çok tek kasetlik şarkıcılar var. İlk kasetleri olay oldu ama arkası gelmedi. İkinci albüm ya tutmazsa gibi korkular yaşıyor musunuz?

    Benim için şu an çok zor. İlk albümü herkes çok beğeniyor. Onun için ikinci albüm çok daha iyi olmalı. O yüzden biraz korkuyorum yani tepkiler için. Ama şarkım hazır. Yakında önce single sonra albüm olarak çıkaracağız Türkiyede * Adı ne?
    Sweat. 14 parça var albümde beşinin sözü bana ait.
    * Sadece Türkiyede mi çıkacak albümünüz?
    Avrupada da çıkacak. Polonya, Almanya, İsviçre, Hollanda, Avusturya. Hindistan da var.
    *
    Eurovisionu takip ettiniz mi?

    Eurovisionda her şey SMSle oluyor. Daha çok da gençler yolluyor SMS. Öyle olunca da canavarlar mı diyelim onlar kazandı. Küçük çocuklar çok beğendi diye..Rock tarzını da severim ama bu sene daha iyi güzel sanatçılar vardı.

    * Hadisenin favorisi kimdi Eurovisionda?

    Ben Makedonyayı çok beğendim. Türkiye de vardı benim top 5imde Belçika da...

    * Türkiye ile Belçika galiba politika kontenjanından.

    Hayır hiç de değil vallahi&

    * Sibel Tüzün iyi bir şarkıcı ama Eurovision şarkısı iyi değildi.

    Şarkı belki de daha güzel olabilirdi buna ben yorum yapamam. Klibini falan izledim beğendim.

    * Bir saniye bize servis yapan garsona sorayım bu konuyu...

    Niye?

    * Bu konuda yorum yapmayacaksınız da hangi konuda yapacaksınız? Bu kadar politik olmayın. Türkiyeyi Eurovisiona Hadise temsil etsin'' diyenler de olduğu için size soruyorum.

    Ben performansını, dansını, kıyafetini de beğendim.

    * Asıl eleştiri aldığı şeylerden biri de kıyafetiydi. Modacılar, Ne o kıyafet öyle buz patencisi gibi diye eleştirdi onu..

    Hiç böyle düşünmemiştim& Bence kıyafeti güzeldi

    * Bu konuyu kapatıyorum çok politik yanıtlar veriyorsunuz çünkü& Hadiseye şarkı yazarken ne ilham verir?

    Şarkılarımın sözlerini yazarken sözlerden başka bir şey gelmiyor aklıma. Genellikle çok hızlı yazarım. Çoğunlukla gece yazarım& Karanlıkta yazmayı daha çok seviyorum. Son zamanlarda ise hep uçakta yazıyorum.

    * Niye uçakta? Korkudan bir kaçış noktası olarak mı şarkı sözlerine sığınıyorsunuz?

    Uçakta aslında çok korkuyorum bir şey olacak diye& O korkumu yenmek için değil de yazınca daha çabuk zaman geçiyor uçakta.

    * Sivaslı Cindy vardı hayatımızda şimdi bir de Sivaslı Hadise oldu. Sivaslı Hadise, tanışıyor mu Sivaslı Cindy ile?

    Hiç tanışmadık oma televizyonlardan tanıyorum onu.

    * Sivaslı Hadise mi, Türk kızı Hadise mi, Belçikalı Hadise mi sizi daha çok ifade ediyor?

    Beni daha çok Hadise olarak güzel ifade ediyor. Sivaslı Hadise, Türk kızı Hadise, Belçikalı Hadise benim için mecbur değil. Hadise desinler yeter.

    * Ekonomi okuduğunuza emin misiniz?

    Evet.

    * Siyaset Bilimi, Uluslar Arası İlişkiler olmasın okuduğunuz okul?

    Hadise demeleri bence yeterli. Öyle değil mi?

    * Sivasa gittiniz mi?

    1997 gittim anne ve babamın doğduğu yer olan Yıldızeli'ye. 11 yaşındaydım. Ondan sonra daha hiç gitmedim. Annemle tekrar gitmek isterim.

    * Sivaslılar gecelerine davet ediyorlar mı sizi konser vermeniz için?

    Hayır hiçbir davet gelmedi şimdiye kadar.

    * Sizinle yapılan söyleşileri okudum Tarkanla düet yapmak istiyorum'' şeklinde açıklamalarınız var. Bu konuda hiç somut bir adım attınız mı?

    Bu konulara girmeyelim Zaten Tarkan da şu aralar çok yoğun ben de. Daha tam konuşmalar olmadı ama ben çok isterim yani Tarkanla düet yapmak çok güzel. İnşallah olur. Çok istiyorum. Bence beraber bir şey yaparsak çok güzel olur. Bundan eminim. Onu zaten Belçikaya götürürüm ben. Şarkıyı burada yapmayız.

    * Sanıyorum Starın Güzellik Yarışmasında tanıştınız. Nasıl bir diyalog geçti aranızda?

    Çok güzel bir tanışmaydı. Ben bayağı sevinerek girdim odasına. Sarıldık, öpüştük. Ben biraz bir şeyler diyemedim. Biraz şoke oldum onu görünce. Çok seviyorum onu küçük yaşımdan beri hayranıyım. Şarkılarını beğeniyorum dedi bana. Ben ona albümümü verdim o da bana albümünü verdi, imzalı.

    Ozan Doğlu sevgilim değil


    * Ozan Doğulu ile aranızda yazıldığı gibi bir gönül ilişkisi var mı?

    Yazılanlar doğru değil. Ozanı çok seviyorum. Kendisini çok yetenekli buluyorum. Program reklâma girdiğinde herkesle konuştuğum gibi ona da bazen gidiyorum, o kadar. Başka bir şey yok aramızda.

    * Popstarda giydiğiniz kıyafetler konusunda ne tür eleştiriler alıyorsunuz?

    İnsanlar beğeniyor. Güzel tepkiler alıyorum.

    * Kaç yaşındasınız?

    20.

    * O kıyafetler sizi biraz daha olgun, ağırbaşlı göstermiyor mu?

    Bazen biraz daha olgun oluyor ama son zamanlarda böyle bir sorun olmuyor.

    * Peki o kıyafetler sizin tarzınızı mı yansıtıyor?

    Benim beğendiğim şeyler oluyor ama ben haftadan haftaya geldiğim için kıyafetler de hazırlanmış oluyor. Son dakikada ben bu rengi istemem diyemem.

    * Popstarda izlediğim sunucu Hadise ile şu an karşımda bıcır bıcır konuşan Hadise arasında siyahla beyaz kadar fark var. Yarışmada konuşmayan bir sunucu durumundasınız, neden?

    Çok heyecanlıydım başlarda. Bazen de cesaret edemiyorum. Evet biliyorum, ben de farkındayım ama. Elimden geldiği kadarıyla yapıyorum ama daha iyisini yapabilirdim.
    O doğru.


    Favorilerimin hepsi Popstar'dan elendi


    * Bu yaz Türkiyede konserler var mı?

    Yazlık yerlerde bir çok konserim olacak. Bu yaz boyunca Türkiyedeyim.

    * Kendinize yaptığınız kariyer planı ne? Türkiyede şarkıcılar Avrupaya açılma planları yaparken Hadise, Avrupadan Türkiyeye geldi.

    Sürekli müzikle meşgul olmak istiyorum. İşimi çok seviyorum. Bundan başka bir şey yapmak istemiyorum. Sadece Türkiyede değil birçok ülkede burada yakaladığım başarıyı oralarda da yakalamak istiyorum. Türkiyeden gelen tepkiler çok güzel. Belçikadaki insanlar Türkiyedeki gibi değil. Burada bana gelip sarılıyorlar.

    * Belçikada tanımıyorlar mı sizi?

    Tanıyorlar da oradaki insanlar öyle sıcak değil. Gelmezler yanına. Korkarlar biraz. Buradaki insanlar tanıyınca hemen yanına gelir. Dokunmak isterler, sarılırlar. Bir şeyler sormak isterler. Belçikalılar biraz utangaç galiba&

    * Çok politik bir yanınız olduğu için söylemezsiniz ama ben yine de sormak istiyorum. Popstarda favoriniz kim?

    Benim favorilerim elendi.

    * Kimlerdi?

    Söyleyemem Program bitmeden olmaz, söyleyemem.

    Ali'ce


    Beyaz, Stinge karşı

    O bir yıldız...
    O bir renk...
    O bir kahkaha jeneratörü...
    O bir halkın sevgilisi...
    O bir genç kız rüyası...
    O bir başarı öyküsü...
    O bir eğlence ustası...
    O, 10 yıldır süren bir şovun kahramanı...
    Beyaz Show''un ekrandaki 10. Yılını 14 Haziranda Serdar Bilgilinin oteli Ajiada kutlayacak olan Beyazıt Öztürkten gelen davetiyenin yapraklarında sırayla yazılanlar bunlar.
    Davetiyenin hiçbir sayfasında Stingin adı olmadığı halde Beyazıt Öztürk, Stinge karşı diye niye yazdığıma gelince:
    Efendim aynı gece rock müziğin efsane ismi Stingin de İstanbul konseri var. Beşiktaş Kültür Merkezinin duyurusunu aylar önce yaptığı Stingin Kuruçeşme Arenadaki konseri saat 21.30da başlayacak. Ailemizin şovmeni'' Beyazın Beyaz Showun 10. Yılı'' daveti ise saat 20.00de Beyazın davetiye gönderdiklerinden bir kısmı Sting konseri için günler öncesinden bilet alanlardan.
    Niye böyle bir günü seçtin? Stingin konseri var'' diyenlere Beyazın şakayla karışık da olsa verdiği yanıt çok net:
    Sting'e gidenlerle işim olmaz! O gece Stingi değil beni tercih edenler bana yeter!''

    Nilüferden ders alınacak sözler

    Pop müziğin usta yorumcusu Nilüferin şimdiye kadar aldığı onca teklife rağmen dizi oyunculuğuna neden evet demediğine ilişkin sözleri şov dünyasında Para için ne iş olsa yaparım'' diye slogan atanlara ders olacak nitelikte. İşte Nilüferin söyledikleri:
    Nasıl ki her sesi güzel olan şarkıcı olamazsa, her yeteneği olan da oyuncu olmamalı. Çünkü oyunculuk yetenek ve eğitimi birlikte gerektiriyor. Yani bu konuda insanın kendisine yatırım yapması gerekiyor. Ben bu yaşıma kadar oyunculuk adına hiçbir şey yapmamışım, şimdi bundan sonra kalkıp bu konuda uğraşmaya vaktim bile yok. Bu nedenle de ben iyi bildiğim işi yapmayı sürdüreceğim. İlk Göz Ağrısı dizisinin müziğini yapmıştım. Dizi müziği yapmak bana çok büyük heyecan verdi. Sanki diziye can veriyormuş gibi hissettim kendimi. Eğer uygun projeler olursa bundan sonra da bu konuda çalışmalar yapmak istiyorum.''

    Milliyet Televizyon radyoların sesi olacak

    Milliyet Televizyon olarak bu haftadan itibaren radyo dünyasına yepyeni bir sayfa açıyoruz. Milliyet Televizyon, bundan böyle radyo dünyasının sesi olacak. Milliyet Yazı İşlerinde editörlüğün yanı sıra hobi olarak her Cuma akşamı BeyoğluHayal Kahvesinde DJlik yapan arkadaşımız Nilay Örnek, her hafta bir radyoyu Milliyet Televizyonun Radyo Dünyası'' sayfalarına taşıyacak. Milliyet Televizyon okurları, bundan böyle kendilerine özgü hayran kitleleri olan radyo dünyasının yıldızlarının bilinmeyen yönlerini ve CVlerini öğrenecek. Radyolara yön verenler de Milliyet Televizyon sayesinde kendilerini ifade edebilecekleri, yürüttükleri sosyal sorumluluk projelerini anlatabilecekleri yeni bir platform elde edecek.

    Türkiyenin Cumhuriyeti Cumhuriyetin Türkiyesi

    06.06.06da hem de Lüfer 6''da tv8in personel eğlencesi vardı. 19.00da Kabataştan başlayan tekneyle çıkılan Boğaz turuna eş kontenjanı''ndan katıldım. Geziye katılanlar arasında Şükriye Tutkun ile Nebil Özgentürk de vardı.
    Ciğerindeki sorun nedeniyle yakında ameliyat masasına yatacağını anlatan Şükriye Tutkun, yüzünde ve ellerindeki şişkinliğe ise vücudunda baş gösteren kortizon sorununun neden olduğunu söyledi.
    Dertler gelince üst üste gelir'' derler ya. Gerçekten de öyle. Tutkunun anlattığı bu can sıkıcı durumdan sonra Nebil Özgentürkün söyledikleri ise hayli ümit vericiydi.
    Nebil Özgentürk, 23 Nisan 2007de gösterime hazır edilmek üzere anlamlı bir belgeselin hazırlıklarına başladığını anlattı.
    Belgeselin adı Türkiyenin Cumhuriyeti, Cumhuriyetin Türkiyesi.'' İlber Ortaylıdan Yaşar Kemale birçok aydının danışmanlığında hazırlanacak belgeselin sponsoru ise Denizbank.
    Belgeselin montaj setinden kameraya, stüdyodan her türlü teknik hizmetini ise Bahçeşehir Üniversitesi sağlayacak.
    Nebil Özgentürk ve ekibi, Yönetim Kurulunun isteği üzerine en büyük meslek örgütümüz Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin 60. yılı nedeniyle de bir belgesel yapacak.

    Ne bir mektup, ne de haber var Kral''dan

    İki haftaya yaklaştı ama hala yeni bir mektup gelmedi Kral TVnin Genel Müdürü Edip Sözenden.
    Sayın Sözen yapma. Yusuf Adıgüzele kanıp beni mektupsuz bırakma.
    İlk mektubu yazarken size akıl veren boşta gezen''den ve Ne istiyor bu adam benden'' diye isyan ettiğinizde, Abi boşver tetikçi işte'' diye sizi teselli eden zat-ı muhteremden de destek alabilirsiniz.
    Mektup yazın ki ben de elimde biriken onca belge ve bilgiyi arşivlemekten kurtulayım.
    Merak etmeyin, siz yazmazsanız ben de yazmam.
    Yazarsam da sizin gibi birer kopyalarını şikayet babında A. A. Yönetim Kuruluna, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ve Başbakan Recep Tayip Erdoğana yollamam.

    Kurtlar Vadisinin hakkını yedik

    POPSAVın 1. Başarı Ödüllerini belirleyen 17 jüri üyesinden biri de bendim. POPSAVın yönetimi, bazı dallarda üç, bazılarında beş aday olmak üzere 20 branşta önseçimi yapıp birincileri seçme işini jüriye bıraktı. Elektronik oylama sonunda 2005in en iyileri'' belirlendi.
    20 branştan 14ünde benim de oy verdiğim adaylar birinci oldu. Size göre en iyi'' başkasına göre en kötü'' olabiliyor. Bunda bir sorun yok. Ancak bir yılın en iyilerini belirleme işi bir sonraki yılın mayıs ya da haziran ayına sarkınca adayları belirleyenlerin de birinciyi seçenlerin de bellekleri yanılabiliyor.
    Mesela Popsavda Hırsız - Polis'' birçok dalda birinci oldu.
    Oysa Hırsız Polis 2005in son aylarında yayına girdi. Dizi düşük reytingi nedeniyle yayından kaldırılıyordu, direkten döndü.
    Dizini izleyip beğenenlerin oluşturduğu mail zinciri sayesinde Hırsız Polis'' 2006yı görebildi.
    Hırsız Polis''in yıldızı bu sene parladı.
    Yiğidi öldür ama hakkını ver'' diye boşuna dememişler.
    2005e damgasını vuran dizi Kurtlar Vadisi'' değil miydi?
    Türkiyede kaç tane dizi Sharon Stone ve Andy Garcia gibi Hollywood starlarını da oynatarak final yaptı?
    Kurtlar'' öldü diye hakkını yemek olmaz.
    Türk toplumunun hafıza belleği 20 günlük. Öncesini unutur'' dediklerine göre bir yılın en iyilerini ocak ya da en geç şubat ayında belirlemekte yarar var.
    Aksi takdirde oluyor böyle kazalar.
#12.06.2006 13:24 0 0 0
  • mrb
#13.06.2006 14:26 0 0 0
  • ellerine sağlık sağolasın
#17.09.2006 13:23 0 0 0
  • BİZİDE ŞOK EDİYOR ZATEN
#07.10.2006 08:27 0 0 0
  • tesekurler
#30.11.2006 20:04 0 0 0