SOĞUK TATLI

Malzeme (4 kişilik)
0.8 dl kahve
140 gr. sütsüz çikolata
100 gr. toz şeker
2 yumurta
100 gr margarin
2 dl krem şanti
1 çay kaşığı toz nescafe
1 parça beyaz çikolata
Hazırlanışı:
Kahveyi 120 gr ufalanmış çikolata ile birlikte ısıtın. Çikolata iyice eridiğinde önce margarini ve toz şekeri, sonra yumurtaları ilave edip çırpma aleti ile karıştırın. Malzemeyi, yağlı kağıt serdiğiniz bir plum cake kalıbına dökün ve 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve 20 dakika orada bekletin. Sonra servis tabağına alıp üzerini çırpılmış krem şantiy, toz nescafe ve rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4040
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:29
guzele benziyor denemek lazim :78:
gecelerx Tarih: 12.06.2006 19:08
@SU-PERISI
[COLOR=orangered]ama tek basına denemeyin biz tarif verdik sizde ikram yapın
SU-PERISI Tarih: 12.06.2006 18:52
tariflerin için teşekkürler gecelerx.yaz mevsimi için ideal tatlılar deneyecegim
gecelerx Tarih: 12.06.2006 15:21
MOKA SUFLE (MOCHA SOUFFLÉ)
Malzeme
150 ml süt
3 yemekkaşığı nescafe
2 yemekkaşığı yağ
25 g un
25 g bitter çikolata
2 yemekkaşığı rom veya kahve likörü
3 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
Hazırlanışı
Sütü nescafe ile kaynatınız.
Yağı eritin. Unu katın ve karıştırın. Ateşi kısın ve ılınmış sütlü kahveyi ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın.
Çikolatayı küçük parçalara bölün ve ekleyin, eriyene kadar ateşin üzerinde karıştırın. Ateşten alın.
Yumurta sarılarını ekleyin ve hızla çırpın. Kahve likörünü ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını yumuşak tepe oluşturana kadar çırpın. Önceki karışıma yavaşça karıştırın. İyice yağlanmış sufle kabına boşaltın. 200 Ca kadar ısıtılmış fırına koyun ve yarım saat pişin. Sıcak sıcak servis yapın.
gecelerx Tarih: 12.06.2006 15:17
SICAK PUDİNG

Malzeme (4 kişilik)
2 çorba kaşığı toz nescafe
100 gr. sütsüz çikolata
90 gr. un
1 yumurta
2 yumurta sarısı
100 gr. esmer şeker
75 gr. taze ekmek içi
1 çimdik kabartma tozu
100 gr. margarin
3.5 dl süt
50 gr. toz şeker
1 parça beyaz çikolata
Tuz
Hazırlanışı
Çikolatayı parçalara bölün ve 0,5 dl. sütle birlikte bir kapta, kısık ateşte karıştırarak eritin, Ekmek içlerini mikserde çekip un, kabartma tozu ve bir çimdik tuzla karıştırın. Esmer toz şekeri margarinle birlikte yoğurun. Erimiş çikolatayı, bir yumurta sarısını, çekilmiş ekmek içini ve bir çimdik tuzla iyice çırpılmış yumurta akını ilave edin. İyice karıştırın. 2 dl.lik 4 puding kabını yağlayıp unlayın, malzemeleri kalıplara dökün, üzerini folyo kağıtla kapatıp benmari usulü 45 dakika pişirin. 2 yumurta sarısını toz şekerle çırpın. Kalan sütü biraz ısıtın ve yumurta sarılarına katın. Toz nescafeyi ilave edip keramayı benmari usulü, toparlanana kadar pişirin. Sonra buzdolabına koyun. Pudinglerin üzerine soğuk kremayı dökün ve rendelenmiş beyaz çikola ile süsleyerek servis yapın.
gecelerx Tarih: 12.06.2006 15:15
CEVİZLİ TURTA

Malzeme (6 kişilik)
2 dl kahve
270 gr. un
120 gr. margarin
3 yumurta
100 gr. toz şeker
100 gr. pudra şekeri
100 gr. iç ceviz
Toz kakao, tuz, çekirdek kahve
Hazırlanışı:
250 gr. unun ortasına yumuşatılmış ve küçük parçalara ayrılmış margarini, toz şekeri ve bir çimdik tuzu koyun, Hamuru elinizle yoğurun, 1 yumurtayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Hamuru top haline getirip bir folyoya sararak yarım saat buzdolabında bekletin.
Cevizleri kalan unla birlikte mikserde çekin. İki yumurtayı bir kapta çatalla çırpın. Bir cezvenin içinde kahveyle şekeri ısıtın. Köpük oluştuğunda cezveyi ateşten indirin ve kahveyi yavaş yavaş yumurtalara ilave edin. Mikserde çevktiğiniz cevizleri de koyun ve karıştırın.
Hamuru ince açın ve yağlı kağıtla kaplı, çapı 20 santimlik bir kalıba yayın. Kalıptan taşan hamuru kesin ve hamura çatalla birkaç delik açın. Cevizli harcı üzerine yayın.
200 dereceye ayarlı, önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Üzerine kakao serpin ve çekirdek kahve ve iç cevizle süsleyerek servis yapın.
gecelerx Tarih: 12.06.2006 15:14
FAS USULÜ CREME BRULEE

Malzeme (4 kişilik)
1 çay kaşığı toz nescafe
100 gr. sütsüz çikolata
4 yumurta sarısı
60 gr. toz şeker
4 dl krem şanti
Tuz
Hazırlanışı
Çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü eritin. Krem şantiyi ilave edin ve karıştırın. Bir kasede yumurta sarılarını 20 gr. toz şekerle iyice çırpın. Erimiş çikolatayı yavaş yavaş kremaya karıştırın. Kremayı 2 dl.lik kalıplara dökün. Bir fırın tepsisinin 3te ikisini kaynar suyla doldun. Kremayı koyduğunuz kalıpları tepsiye yerleştirin ve 160 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kalıpları tepsiden alın, soğuduktan sonra buzdolabına koyup 4 saat bekletin. Kalan toz şekeri toz nescafe ile havanda dövün. Kremaların üzerine serpin. Karamelleşmesi için fırının grill bölümünü ısıtın ve şekerin pembemsi bir renk almasını bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.