Şivan Perver Türkler için Faşist ruhlu dedi

Son güncelleme: 24.02.2011 20:16
  • noimage

    AKP'nin Kürt açılımından cesaret alan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Türkiye'ye davet ederek övdüğü bölücü Şivan Perver, Türklere hakaret yağdırdı. Kürtlerin yoğun olarak kullandığı internet sitelerinde yer alan habere göre, Fransa'da yaşayan Şivan Perver, geçen yıl Komkar grubu tarafından düzenlenen Nevruz konserinde Kürtçe ve Türkçe olarak yaptığı konuşmasında Türklerden "Nazi ruhlu ve faşist" diye söz ederek "Allah kahretsin Türk dilini, başımızdan defedelim" demiş. İşte Perver'in o konuşmada kullandığı tartışma yaratacak küstah ifadeleri:

    Ruhumuzu alıyorlar

    "İngilizce öğreniyoruz, Almanca öğreniyoruz, Türkçe'yi bülbül gibi konuşuyorlar. Türkler bizim ruhumuzu alıyor. Türkler bizimle kardeş olamıyor, olmak istemiyorlar. Ölmemizi istiyorlar. Türklerin ruhu 1930-1945'lerdeki Almanların ruhu gibi olmuş. Türklerin ruhu da faşistleşmiş. Bunu iyi bilin. Türk hayranlığı. Türkler onları basıyor basıyor, onlar da hadi bas diyor. Ayıp ya, çok ayıp yeter artık. Yeter be, Allah kahretsin bu Türk dilini ya, başımızdan defedelim. Allah kahretsin o kardeşliği. Türklerin ne saygısı var bize be." Şivan Perver konuşmasında AKP ve CHP'yi "Faşist ruhlu partiler" diye niteliyor.
    Arınç, Şivan Perver'le iki hafta önce Almanya'nın Köln kentinde görüşmüştü.


    Övgü yağdırmıştı

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, iki hafta önce Köln'de görüştüğü Şivan Perver'i Türkiye'ye davet etmişti. Arınç, Almanya dönüşünde Perver'le yaptığı görüşmeyi şöyle anlatmıştı: "Kendisi iki arkadaşıyla birlikte geldi ve otelde misafirim oldu. Türkiye'den, demokratik açılımdan, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nden konuştuk. Konserlerinin nasıl gittiğini sordum. Paris'te yaşadığını söyledi ama Avrupa ile ilişkisi var. Köln'de de bir müzik vakfının yöneticiliğini yaptığını söyledi. Tabii Şivan Perver, Türkiye'ye gelmek için çok istekliydi. Büyük bir vatan hasretini kendisinde gördüm. Türkiye'ye sıcak bir bağlılık gördüm. Hep Türkiye'den bahsettik. Çok duygulandı, gözleri yaşardı. Kendisine Türkiye'ye gelmesini, konserler vermesini hatta mümkünse TRT Şeş'te böyle bir konserin olup olmayacağını sordum. Bundan onur duyacağını ifade etti. 'Gelme noktasında henüz kararım yok ama buralarda bir konser verebilirsem, TRT ŞEŞ adına böyle bir katkım olursa bundan memnuniyet duyarım' dedi. Orkestrayla bir konser vermek istiyor."

    kaynak: haberinyeri.net
#22.02.2011 16:42 0 0 0
  • Şivan Perver: Asıl Hain PKK
    'Demokratik Açılımı' olumlu bulduğunu söylediği için terör örgütü tarafından tehdit edilen Şivan Perwer'den şok açıklamalar.
    Almanya'da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşen, TRT Şeş'e de verdiği mülakatta “açılımı” olumlu bulduğunu söylediği için örgüt tarafından tehdit edilen Kürt sanatçı Şivan Perwer'in cevabı gecikmedi. Kendisi hakkında karalama kampanyası başlatıldığını söyleyen Perwer, 'hain', 'ajan' ve 'iş birlikçi' söylemlerine ateş püskürdü. Ünlü sanatçı, “Sesimizi çıkartmadıkça bunların saldırıları artıyor. Onları uyarıyorum: Yaptıklarınız büyük ayıptır. Kimseyi hain ilan etmeye hakkınız yok."
    ASIL HAİN PKK'LILAR
    "Eğer bir ihanetten söz edilecekse, asıl hainler sizlersiniz” dedi. Sosyal paylaşım sitesi Youtube'da yayınlanan “İftiracılara cevabımdır” başlıklı videoda Kürtçe seslenen Perwer, bir parça insanlık ruhu olan hiç kimsenin kendisine yapılanları reva görmeyeceğini kaydetti.
    Perwer, “Artık çok iyi anlaşılmıştır ki bunların zihniyeti ve mantalitesi şudur: 'Baskı altında tut, ez, korkut ve yıldır, iftira at ve kirlet, irade ve ruhunu teslim al, köleleştir ve kullan”diye konuştu. Tehditçilere, “şunu iyi bilin. Hiç kimse beni korkutamaz ve teslim alamaz” diye seslenen Perwer, şunları kaydetti: “Birileri çıkıp kendini kral ve sultan ilan ediyor. Diyorlar ki, bize sormadan bir şey söyleyemez. Ben doğru bildiklerimden vazgeçmem. İnsanların kendi düşünce hakkına dahi tahammülleri olmayan bu zihniyet yıllarca yurtsever Kürt şahsiyetleri ve hareketlerine karşı sayısız suçlar işlemelerine karşın bir tek gün halkımızdan özür dilemediler.

    “Ben hayatım boyunca hiç bir baskıya boyun eğmedim” diyen ve "iftiracı tehditçilere hesap sorun” çağrısı yapan Perwer sözlerini şöyle noktaladı:

    “Biz satılacak ve alınacak insanlar değiliz. Orada burada konuşup Kürtlerin tek temsilcisi olduğunu iddia edenlere aldırmayın. Onlar arkadaşlarını dostlarını öldürüyorlar. Kendi halklarına saldırılar gerçekleştiriyorlar. Onlar kadir kıymet bilmiyorlar.”

    ____________

    peki arkadaşım birkaç gün öncesine ait olan bu haberide okuyabildinmi o bahsettiğin sitede..
    Şivan perverin "faşist" derken kimlerden bahsettiğini biz anlıyoruz..Doğru söylemiş.

    Ve yukardaki sözlerinide çok iyi anlıyoruz..

    Ya sen?
#22.02.2011 18:46 0 0 0
  • yahu gamlı ciddimisin yoksa gırgırmı geçiyorsun,Şivan perver resmen Türk düşmanlığını kendisine şiar edinmiş bir hain,şimdi AKP den millet vekilliği dillendiriliyor diye zemzem suyu ile yıkanmışmı oluyor,neden Türke düşman olan herkes senin dostun oluyor,eğer dürüst birisi isen yukarıdaki gazete haberine göre Arıncı taşlaman gerekiyor sanırım.Yapılanını devlet adamlığı ile
    bağdaştırabiliyorsan ne mutlu sana .Bu resmen ihanettir.Benim devletime milletime düşmanlığını her fırsatta salya sümük kusan bir hainle hangi devlet erkanı hangi düşünce ile görüşebiliyor,Buna Türkçemizde yuh deniyor,Kürtçe bilmediğim için Kürtçe karşılığını yazamıyorum bağışla

    Emeğine sağlık Turania.
#22.02.2011 19:20 0 0 0
  • Türk düşmanlığını kendisine şiar edinmiş bir hain

    "Kendisi hakkında karalama kampanyası başlatıldığını söyleyen Perwer, 'hain', 'ajan' ve 'iş birlikçi' söylemlerine ateş püskürdü."


    "Biz anlıyoruz ...Ya Sen "diye sorduğumuzda ne yi anladığımızı merak eden varmı?

    Adam aslında üstü kapalıda olsa bu ülkede yaşayan insanların arasındaki kavgadan nemalan "ergenekon" dan bahsetmiş..


    Kaç tane Türk düşmanı pkk'ya da "hain" der?..


    Ve böyle bir insanı kimler susturmaya çalışır, yada hain olarak manşetine taşır..

    Evet..Biz anlıyoruz...

    YA SİZ?
#22.02.2011 19:38 0 0 0
  • Sevgi gamlı ,aynı savunmayı Ahmet Kaya içinde yapmıştı birileri,Fakat adam apo diye diye can verdi.Benim için,benim bakış açıma göre Apo bir haindi.Kendi şahsi düşüncemi sorarsan eğer ,Şivan perver millet vekili olsun derim ,neden?
    Çünkü Sebahat tuncel terör suçundan ceza evinde tutuklu iken millet vekili seçildi ve şuan mecliste,Şivan Perverin meclise girmesi çokmu olur.Bu meclis emperyalizmin tetikçilerinide mecliste ağırladı,bu meclis kralice elizabetin marmara denizinde ingiliz savaş gemisinder misafiri olmuş bir meclis.Düşünebiliyormusun kendi iç denizinde yabancı bir misyona misafir oluyorsun.Bundan büyük bir teslimiyet olurmu.Kaldıki Şivan Perver şuana kadar hiçbir suçtan hüküm giymedi.Kocası dağda olan millet vekili Emine Ayna Şivan Perverden daha masum değil.Nedense pkk ile mücadele eden askerler faşist oluyor ,askerlerin mücadele ettiği güruh kardeşlik projesinin temel taşları oluyor.Ben oldukça demokrat düşünüyorum.Bu ülke benim vatanımdır diyen herkes bana göre her hakka eşit mesafededir,ama vatanıma kıyısından köşesinden dil uzatan,zarar veren herkimse haindir.Hainlik anlayışımda budur.
#22.02.2011 19:50 0 0 0
  • ne olmuş yani..LENİN _ MARKS diye can verenlere bu memlekette "en büyük vatansever" gözüyle bakanlar yokmu?

    Ve aslında hâlâ anlamamışız meseleyi..

    Ya pkk yı vuran askere neden düşman olsun ki; PKK ya hain diyen birisi..


    Demekki pkk yı vurmayan askerde varmış..
    Yada pkk diye başka hedefleri vuran asker..

    Kardeşim eğer giderde o bölgede herhangi birisini hiç yoktan öldürürsen; sen zannediyormusun ki " sadece o ölenin babası ve kardeşi düşmanın olur"

    Sen yeri gelir o kişinin tüm sülalesini yeri gelir tüm köyü, yeri gelir tüm ilçeyi ,yeri gelir "koca bir şehri" kendine düşman edersin..

    Aslında kendine düşman etmezsin...Türkiye cumhuriyetine ve TÜRK milletine düşman edersin..
    Farkında olarak yada olmadan; PKK ya kan taşıyan en güçlü damar olursun
    İşte "ERGENEKON" dedikleri budur
#22.02.2011 20:02 0 0 0
  • vatan sevmek faşistlikse bende faşistim bu cevapta şiwan perver denilen ve türklere laf söyleyenlere kapak olsun ne mutlu türküm diyene ya sev ya terket!!!!
#22.02.2011 21:47 0 0 0
  • vatan sevmek faşistlikse bende faşistim bu cevapta şiwan perver denilen ve türklere laf söyleyenlere kapak olsun ne mutlu türküm diyene ya sev ya terket!!!!

    hayır arkadaşım...

    O sözlerin olması gereken şekli şu idi..

    Eğer faşistlik vatanseverlikse! O na vatanseverlik denmez..O vatana ihanetin ta kendisidir
#22.02.2011 22:01 0 0 0
  • faşistlik vatan severlik değil vatanı sevene faşişt diyorlarbu zamanda bende vatanımı sevdiğim için faşistliği kabulleniyorum vatan sevmek ihanet olmaz vatan sevene faşist demek ihanet olur gamlı arkadasim bilmem anlatabildimmi!!!!
#23.02.2011 19:24 0 0 0
  • Kardeşim ;adam pkk hakkında birşeyler söylemiş ......Okudunmu?
    İnsanların kendi düşünce hakkına dahi tahammülleri olmayan bu zihniyet

    işte bu faşizmin tarifidir..Kendisi gibi olmayana _düşünmeyene "hayat hakkı tanımamaktır"

    Ve bu tür insanlar Kürtlerin içinde olduğu kadar Türklerin içindede vardır..Her milletin içindede az yada çok vardır...

    Vatan sevmek eğer senin gibi olmayana düşünmeyene "defol git!" yada "sus!" yada "geber ulan!" demekse eğer ; bunun adı vatan sevgisi olmaz..

    Adam pkk yı bir güzel tarif etmiş..Ama arkadaşın birisi bir kaç gün önceki bu sözleri pas geçip ; tutup falanca tarihde ki sözlerini manşet yapmış..Bu " vatan sevmek" değildir
#23.02.2011 23:52 0 0 0
  • Vatan sevmek eğer senin gibi olmayana düşünmeyene "defol git!" yada "sus!" yada "geber ulan!" demekse eğer ; bunun adı vatan sevgisi olmaz..

    ben vatanımı seviyorum bayrağimi seviyorum diyorum benim gibi düşünmeyip vatanını bayrağini sevmeyene ne diyeceğim ??tabi kardeşim haklısınmı diyeceğim??ulanda deriz defol gitde geberde hatta fazlasinida söyleriz size göre bu faşistlikdir bize göre vatan sevgisidir önce senin bu kavramı anlaman gerek vatani sevmiyorum diyene saygı duymak yanlış..
#24.02.2011 18:35 0 0 0
  • İmamı GAZALİ'nin çok meşhur bir sözü var makrao kardeşim.
    İmamı GAZALİ derki:Cahille tartşmayınız çünkü ben onu hiç yenemedim.
    İşte böyle makrao kardeşim,vatan sevgisi vatanını sevenlerle tartışılır,her fırsatta vatanına sövenlerle değil.Adam resmen gebersin Türkler, gebersin Türk dili ,cümlesini binlerce kişinin huzurunda söylüyor birileride güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyor.
#24.02.2011 19:24 0 0 0
  • ben vatanımı seviyorum bayrağimi seviyorum diyorum benim gibi düşünmeyip vatanını bayrağini sevmeyene ne diyeceğim ??tabi kardeşim haklısınmı diyeceğim??ulanda deriz defol gitde geberde hatta fazlasinida söyleriz size göre bu faşistlikdir bize göre vatan sevgisidir önce senin bu kavramı anlaman gerek vatani sevmiyorum diyene saygı duymak yanlış..


    senin bu söylediğini kaddafide söylüyor..onun oğluda.Oğlu "_gerekirse şehid olurum " bile diyordu..
    bak bugün haberlerde "uçakların bir camiyi bombaladığıda vardı"

    Hani bizdede "Allah Allah diye hücuma kalkan ordu camî mi bombalarmış " diyenler vardı ya..Demekki bombalıyormuş..
    Ama onlarada sorsan "BU MEMLEKETİ ONLARDAN BAŞKA SEVEN YOKTUR"

    Yine soralım ..Sen; Şivan perverin pkk hakında söylediklerini okudunmu?
    Bir önceki sayfada.

    Adam " ne mutlu Türküm diyene" demeyebilir..Kardeşim adam Kürt ya ..anlamıyormuyuz..
    Ama bu o adamında bu toprakları bu vatanı sevmesine engel değildir..

    İşte böyle makrao kardeşim,vatan sevgisi vatanını sevenlerle tartışılır,her fırsatta vatanına sövenlerle değil.

    Eğer o yazıyı sende okumuş olsaydın ,sende o adamın neler söylediğinden haberdar olurdun."Cahil kalmazdın" diyeceğim ama ,"ŞEYTANIN YATTIĞI YERİ BİLENLERİN" cahilliğinden söz etmek yanlış olur."Maksatlı" demek daha doğru

    ya işte böyle...Sen vatanı en çok kendin sevdiğini zannedersin.Senin gibi düşünmeyene her zulmü reva görürsün..Sesini yükselteni "o milletin parasıyla alınmış uçaklarla bombalarsın".Yada ona benzer tatbiki çalışmalar geliştirirsin.Hatta seminer bile düzenlersin..
    Elbette
    "geber ulan" da dersin..
#24.02.2011 20:16 0 0 0