Yaz ishalleri çoğunlukla, mikroplu suların içilmesi veya bu sularla yıkanmış sebze-meyvenin yenilmesiyle ortaya çıkıyor.
Prof. Dr. Yıldız Pekşen, 'Mikroplar dışında başta antibiyotikler olmak üzere çeşitli ilaçlar, çeşitli mide-bağırsak hastalıkları, bazı hormonal hastalıklar, aşırı ve ani ısı değişimleri de ishale neden olabilir' dedi. İshalde ilk tedbir olarak kaybedilen su ve tuzu geri koymak için pratik olarak hazırlanacak şekerli, sofra tuzlu ve karbonatlı suyun içilmesinin önemine dikkat çeken Pekşen, 'Bir litre kaynatılmış, soğutulmuş suya 1 çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı sofra tuzu ve 1 çay kaşığı karbonat konularak karıştırılır, içilebildiği kadar sık aralıklarla içilir. Ancak mikrobik ishallerin hemen hepsi 24 saatten fazla devam eder ve hemen hepsi ilaç tedavisi almadan düzelmez. Bu nedenle, 24 saatten fazla süren ishallerde en yakın sağlık merkezine başvurularak muayene ve tetkik olunması gerekir' diyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 401
favori
like
share
minta Tarih: 26.07.2006 12:54
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 14.06.2006 18:39
yaz aylarında daha fazla su tüketiliyor, bu tüketimin beklenmeyen bir sonucu olan yaz ishallerinin, çoğunlukla mikroplu suların içilmesi veya bu sularla yıkanmış meyve ve sebzelerin yenilmesiyle ortaya çıkıyor.paylaşımların için teşekkürler arkadaşım
casper Tarih: 14.06.2006 10:44
maalesef yaz mevsiminin vazgeçilmez hastalıklarından biri :85:
ozturk Tarih: 14.06.2006 10:43
teşkür kardeş..
okanoo28 Tarih: 14.06.2006 10:35
yaz aylarında ortam heyecanı içerisinde ne bulursak yiyoruz.. dikkat etmek gerek..

bu değerli bilgiler için teşekkürler adile84
ozlems_o Tarih: 14.06.2006 10:13
verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz adile
yaz aylarında özellikle yediklerimize ve içtiğimiz suya dikkat etmeliyiz