MALZEMESİ10 avuç un
10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
½ su bardağı ılık su
Nişasta, un (açmak için)

Şurubu için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı un
2-3 damla limon suyu
şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.

TARİF
Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir. 10 adet beze yapılır. Hamurlar un ve nişasta karışımı ile ince açılır. Üstüne ceviz serpilerek yufkanın 1/3ü katlanır, diğer kısmında 1/3ü üstüne katlanır. Yufka ortaya doğru buruşturularak, uzunlamasına fiyonk 5 cm boyunda parmakla sıkıştırılır. Bu sıkıştırılan yerlerden kesilerek her bir parça bol kızgın sıvıyağda kızartılarak servis tabağına alınır. Soğuyunca üstüne ılık şerbet dökülür.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 475
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:31
Paylasim icin tessekurler
refik Tarih: 16.06.2006 09:50
güzel tarifleriniz için teşekkürler
menekşe çiçeği Tarih: 15.06.2006 11:55
Ellerinize sağlık teşekkürler :70: