MALZEMESİ[/U
]Hamuru için:
1 kg irmik
1 su bardağı un
250 gr katı yağ
1 su bardağı sıvıyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 veya 1 su bardağı ılık su

İç harcı için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı Bağdat Hurması
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Önce pastanın iç harcını hazırlamak için: hurmaların çekirdeklerini çıkarıp çok ince doğrayalım yada bir robotta çekelim.
Bir tavaya yağı bırakıp, erir erimez, ezilmiş hurmaları ekleyip, karıştırarak kavurmaya başlayalım. Dövülmüş ceviz ve tarçını da ilave edip, 3-4 dakika daha kavurup, altını söndürelim, bir kenara koyalım.
Bu arada hamuru hazırlamak için derin bir karıştırma kabının içine; irmiği, unu, eritilmiş margarini, sıvıyağı, vanilya ve kabartma tozunu koyalım.
Yoğurmaya başlarken azar azar suyunu da ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekir.
Sonra bu hamuru 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Tezgahı sıvıyağla çok hafif yağlayalım.
İrmikli hamurumuzu bir parmak kalınlığında ve 10-12 cm eninde bir dikdörtgen şeklinde tezgaha yayıp, üzerini ve etrafını düzeltelim.
Hazırlayıp, ılınmaya bıraktığımız hurmalı harcımızı uzun, ince hamurumuzun üzerine ama tam orta kısmına gelecek biçimde, bir parmak kalınlığında bir şerit halinde boylu boyunca yayalım.
Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapalım.
Rulomuzu iki ya da üç parmak eninde kesip, dilimleyelim ve hafifçe yağlanmış bir tepsiye 1-2 santim aralıklarla dizelim.
175 dereceye ayarlı orta hararetli fırında üzeri kızarıncaya değin, 20-25 dakika pişirelim. Soğuyunca servise alalım.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 558
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 09:44
eline sağlık
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 02:29
Ellerine Saglik