Malzemeler



1,5 kg balkabağı
6 su bardağı un (ekstra)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
4 soğan
Tuz, karabiber
Pulbiber

yapılışı

Unu, iki çay kaşığı tuz ve iki su bardağı suyu bir kapta karıştırarak yoğurun. Biraz özleştirerek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin. Pişirme sacının genişliğini göz önüne alarak, hamurdan 12 parça (her gözleme için iki yufka) hamur yumağı yapın. Hamur yumaklarını bir kaba koyup üzerlerine nemli bir bez örterek 30 dakika dinlendirin.
Soğanı soyduktan sonra incecik kıyılır. Kabağı soyun ve rendeden geçirin. Bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağında soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve kabağı ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi kattıktan sonra 5-10 dakika, kabak iyice ölene kadar kavurun ve daha sonra soğumaya alın.

Bir oklava yardımıyla hamur yumağından 1-1.5 mm. kalınlığında, yuvarlak bir yufka açın. Yufkanın üzerine hazırladığınız içten koyup her yerine eşit şekilde yayın. Üzerine koyacağınız yufkanın iyi yapışması için içli yufkanın uç kenarlarını biraz ıslatın. İkinci bir hamur yumağını birinci yufkanın büyüklüğünde açın ve içli yufkanın üzerine yayıp bastırarak iki yufkayı birbirine iyice yapıştırın. Hazırladığınız gözlemeyi kızgın pişirme sacına koyarak birinci yüzünü pişirdikten sonra, gözlemenin ikinci yüzünü çevirip biraz kızarana kadar (her yüzü iki-üç dakika) pişirin. Aynı işlemi bütün gözlemeler için yapın. Gözlemeleri tereyağı ile yağladıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 667
favori
like
share
DİDEM Tarih: 19.09.2006 21:53
emeğine sağlık teşekkürler.
refik Tarih: 19.09.2006 11:05
tariflerin için teşkkürler ellerinize sağlık su perısı
cemre8688 Tarih: 17.09.2006 23:59
sağool
clark Tarih: 16.07.2006 20:40
tesekkürler ,eline emegine saglik
BoardBeLasi Tarih: 20.06.2006 01:24
Ellerine Saglik