Malzemeler1 Paket Brokoli
1 paket düdük makarna
1/2 paket krema (sart degil)
rendelenmis kasar
Tuz, Karabiber
Besamel
sos icin
un,
margarin
sut
Yapılışı:
Makarnaları 15 dakika haslarız. Brokolileri yıkayıp saplarını kesip bir tencerede kısık ateşte hiç su eklemeden yada cok az miktar suyla oldururuz. Brokoliler yumusadıktan sonra baska bir tencerede besamel sosunu hazırlarız.
Besamel sosu icin once 75- 100 gr. margarini eritiriz daha sonra alabildigi kadar un ekleriz daha sonra yavas yavas sutu ekleriz bu arada bir tel yardımıyla karısımımızı unların topak topak olmasını engellemek icin iyice cırparız. puding kıvamına gelinceye kadar devam ederiz (eger kıvamı olmadıysa sonradan sut veya un eklenebilir.)
Fırın tepsisine makarna ve brokoli ve besamel sos dokulur . Brokolileri dagıtmadan biraz karıstırılır ve eger varsa yarım paket krema eklenir uzerine kasar rendelerimizi de serperiz.
Onceden ısıtılmıs fırında 200 derecede 10 dakika pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 383
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 20.06.2006 01:21
Ellerine Saglik