MALZEMELER

Yarım kg asma yaprağı
1.5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı zeytinyağı
1 soğan
2 çorba kaşığı haşhaş
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
2 çorba kaşığı ufalanmış beyazpeynir
3 dal maydanoz
3 dal dereotu
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz

Hazırlanışı:
* Asma yapraklarını haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve bulguru ilave edip kavurun. Tavayı ocaktan alın. Dereotu ile maydanozu kıyın.
* Soğanlı bulgura haşhaş, ceviz içi, peynir, dereotu, maydanoz ve tuz ilave edip harmanlayın. Bulgurlu karışımı asma yapraklara paylaştırıp sarın.
* Hazırladığınız sarmaları tencereye sıkıca dizip üzerine porselen bir tabak kapatın.1.5 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 527
favori
like
share
COCO Tarih: 17.04.2008 21:38
Tesekkür.
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:51
SAOLLL TSK