Reçeteli Amfetamin Kullanmak Parkinson Riskine Neden Oluyor

Son güncelleme: 04.03.2011 20:59
  • amfetamin ilacının yan etkileri nelerdir - parkinson hastalığı hakkında - amfetamin kullanmak zararlımıdır

    Yeni bir araştırmaya göre reçeteli amfetamin ilacını almak Parkinson hastalığı riskini artırabiliyor. Çalışmada bir neden sonuç ilişkisi belirlenemediği için halen devam etmektedir. Amfetamin ilacının zaten bazı riskleri olduğu bilinmektedir; yararları ise bilinen risklerinden daha fazla değildir ve nörolojik sorunlara yol açabilmektedir. Potansiyel risklerini göz önüne almak gerekir. Parkinson hastalığı gelişiminde önemli bir rol oynayan bir nörotransmitter olan dopaminin serbest emilimini sağlar.

    Reçeteli Amfetamin Kullanmak Parkinson Riskine Neden Oluyor Mu?

    Genellikle dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu tedavisinde, travmatik beyin yaralanması ve narkolepsi olarak bilinen uyku bozukluğu için reçete edilir. Bu ilaçlar aynı zamanda rutin kilo kaybı içinde reçete edilir. Eski araştırmalarda ilacı kullanan 1154 kişide Parkinson tanısı koyulmuştu. Ortalama izlem süresi 38.8 yıldı. Benzedrine veya Dexedrine kilo vermekte kullanılan amfetaminlerdir. Amfetamin benzeri diğer tüm klasik ilaçlar da onun etkilerini taşır.

    Bağımlılık yaşayan ve yaşamayan hastalar incelenmeli hastalık geçmişlerine bakılmalı ve nüfusta artan risk olup olmadığı belirlenmelidir. Çevresel toksinlerden de şüphe edilmektedir. Bu tür ilaçların kullanımında izlenen yol, hatta ilacın hangi bağlamda kullanıldığı bile kişinin üzerinde farklı etkiler yaratabilir. Bir ilaç kimi durumda güçlendirici ve ödüllendirici bir etki yaratırken, farklı koşullarda kullanıldığında zarar verebilir.
#04.03.2011 17:07 0 0 0
  • Saolasın canım..
#04.03.2011 20:59 0 0 0