Bu pastayı ilk gördüğümde ben de herkes gibi antep fıstıklı olduğunu zannetmiştim. Ispanaklı olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Ispanak tadı hiç belli olmuyor ve cok da lezzetli.
Malzemeler :
5 yumurta
4-5 kök ıspanak
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı :
- Ispanaklar haşlanır, blendırdan geçirilir.
- Diğer malzemelerle karıştırılıp kalıba dökülür. 170-180 derecede pişirilir.
- Fırından çıkınca soğuması beklenir. Naylon iplik yardımıyla ikiye bölünür.Yanlarından bir parça kesilip robotta kıyılır.
- Arasına hazırlanan krema sürülür, istenirse ceviz serpilir.
- Her tarafı kremayla kaplanır, robotta kıyılan parçalar üzerine serpilir.
Kreması : Yarım litre süt, 1 yumurta, 2 tepeleme yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı tozşeker muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan indirmeden 1 paket vanilya katılır. Soğumaya bırakılır.