Bu pastayı ilk gördüğümde ben de herkes gibi antep fıstıklı olduğunu zannetmiştim. Ispanaklı olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Ispanak tadı hiç belli olmuyor ve cok da lezzetli. :85:


Malzemeler :


5 yumurta

4-5 kök ıspanak

1.5 su bardağı tozşeker

1 su bardağı sıvıyağ

2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un


Yapılışı :


- Ispanaklar haşlanır, blendırdan geçirilir.

- Diğer malzemelerle karıştırılıp kalıba dökülür. 170-180 derecede pişirilir.

- Fırından çıkınca soğuması beklenir. Naylon iplik yardımıyla ikiye bölünür.Yanlarından bir parça kesilip robotta kıyılır.

- Arasına hazırlanan krema sürülür, istenirse ceviz serpilir.

- Her tarafı kremayla kaplanır, robotta kıyılan parçalar üzerine serpilir.


Kreması : Yarım litre süt, 1 yumurta, 2 tepeleme yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı tozşeker muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan indirmeden 1 paket vanilya katılır. Soğumaya bırakılır.

1 poşet krem şanti 1 çay bardağı sütle çırpılır. Soğuyan muhallebiyle karıştırılır.

Kekin ortasına ve üzerine sürülür.

Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2448
favori
like
share
kırık_kalp Tarih: 03.02.2009 00:13
DEVAMLI YAPTIĞIM BİR PASTA BENDE İLK YEDİĞİMDE FISTIKLI SANMIŞTIM:72::72:
NonameTR Tarih: 16.12.2008 03:23
Sağolda ıspanağın hiç bir faydası olmayan ot olduğu kanıtlandı haberiniz olsun
SheqeYy_BeBiSh Tarih: 21.11.2008 21:28
HiC TaNiMioM Bi DeNeMem LaZiM
HiLaL_66 Tarih: 21.11.2008 21:24
Çok gsl oluyo bu pasta tavsiye ederim
Pedaliza Tarih: 21.11.2008 15:51
Az önce yaptım
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:36
güzel görünüyor teşekkürler
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:45
güzel görünüyor tşkler
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:49
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:55
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...