Baykal: Oda TV'den çıkan notlar ciddi

Son güncelleme: 07.03.2011 18:31
  • Deniz Baykal, genel başkanlık koltuğundan ayrılmasına sebep olan kaset skandalıyla ilgili Oda TV'den çıkan notları 'ciddi' buldu

    Yakın çevresine 'şaşırtıcı' yorumunu yapan Baykal, kurmaylarına 'süreci dikkatle izleyin' talimatı verdi. Baykal'ın, Soner Yalçın'ın kendisiyle ilgili yazılarını da mercek altına aldığı belirtiliyor.

    CHP yönetimi, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı koltuğundan eden kaset skandalıyla ilgili Oda TV'den çıkan notlar konusundaki sessizliğini koruyor. Buna karşılık Baykal'ın iddiaları 'ciddi' bulduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Baykal, yakın çevresine yaptığı değerlendirmede şok gelişmeyi 'şaşırtıcı' diye nitelendirdi. Yargı sürecini bekleyeceğini söyledi.CHPeski lideri, Zaman'a yaptığı açıklamada ise şu aşamada bir yorum yapmayı doğru bulmadığını kaydetti. Baykal, "O konuyla ilgili herhangi bir değerlendirmem şu an için olmayacak. Yani konuyla ilgili konuşmuyorum. Herhangi bir açıklamam yok. Eğer ileride bir açıklamam olursa yapar ve mutlaka sizlere ulaştırırım." dedi.

    Ergenekon davası kapsamında tutuklanan Oda TV adlıinternetsitesinin sahibi Soner Yalçın'ın ofisinden Ankara'yı sarsan şok notlar çıktı. Notlarda "Halk TV'yi satın alırsak, parasal sıkıntımız kalmaz, Kılıçdaroğlu da istekli. Her türlü desteği alırız. Ama Baykal direniyor. Baykal engelini aşmalıyız. İkna için Varan 2 kaseti..." ifadeleri yer alıyordu.

    Polisin hazırladığı fezlekeye yansıyan şok ifadeler, Baykal'ın geçen yıl internete düşen ve 'Varan 1' olarak sunulan uygunsuz görüntüleri akıllara getirdi. Görüntülerin sonunda 'Varan 2 çok yakında' notunun yer alması dikkat çekmişti. Baykal, seçim öncesi partide herhangi bir tartışmaya yol vermemek için sessiz kalmayı tercih ederken kurmaylarına gelişmeleri dikkatle izlemeleri talimatını verdi. Şu aşamada birilerini suçlamak yerine yargı sürecini beklemek gerektiğine işaret ederken, hükümete de suçluların ortaya çıkarılması için baskı yapılması gerektiğini anlattı.

    Baykal'a yakın isimlerden İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen,

    "Eğer gerçekse alçaklık" tepkisini gösterdi.

    Bu insanlara laf söylemeyi kendisine zul gördüğünü dile getiren Sevigen, "Komployu hazırlayanlar yüzünden insanlığımdan insan olmaktan utanıyorum. Yargıyı göreve çağırıyorum. Yapıldığı iddia edilen bu alçak komplo ile ilgili mutlaka gereğini yapsın ve suçlular cezalandırılsın. Bir siyasi lidere yapılan bu tip komplolar ne kadar çirkin şeyler." diye konuştu.
    Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de
    Baykal'a büyük bir tuzak kurulduğuna ve birilerinin bundan nemalandığına dikkat çekti. Ateş, şöyle devam etti: "Türkiye sağcısıyla, solcusuyla bu konuda kötü bir sınav verdi. Anamuhalefet partisinin geleceğini ve yönetimini şekillendiren böylesine önemli bir olayın hükümet tarafından aydınlatılması gerekir. Bu olay başka konuların içinde gündeme gelmek yerine bağımsız şekilde ele alınmalı. Bu hükümet bizim de hükümetimiz, bu başbakan bizim de başbakanımız. Olay aydınlığa kavuşmadığı sürece hükümet bununla ilgili suçlanır. Türkiye, mağdurlar yaratarak bir yere varamaz. İktidar yeni bir mağdura izin vermeden, olayın üstüne gitmeli ve failleri bir an önce ortaya çıkarmalıdır."
    CHP eski Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Savcı Sayan
    ise faillerin parti içinden de dışından da olabileceğini vurguladı. Söz konusu kişilerin ortaya çıkması durumunda Kızılay Meydanı'nda herkesin yüzlerine tüküreceğini belirten Sayan, "Bu işi yapan şerefsizler, içimizde de olsa dışımızda da olsa hükümet tarafından ortaya çıkarılmalıdır. Kimseyi suçlamanın bir anlamı yok. Hükümet, dağdaki çobandan tutun da anamuhalefet liderine varıncaya kadar herkesin güvenliğinden, yaşamından sorumludur. 'Hükümet bu işi yaptı' demiyoruz, ama bu işi yapanları ortaya çıkarmak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin istihbaratı, güvenlik güçleri anamuhalefetin başına gelen bu olay karşısında aciz kalamaz." görüşünü dile getirdi.

























    http://haber.mynet.com/detay/politika/baykal-oda-tvden-cikan-notlar-ciddi/559331
    _______________________________________


    Başkaları gibi "chp li basından tepki" diye vermiyoruz haberi..Bizzat "Chp milletvekillerinin "sözlerinden örnekler veriyoruz
    Ama özellikle şu sözlerİktidar yeni bir mağdura izin vermeden, olayın üstüne gitmeli ve failleri bir an önce ortaya çıkarmalıdır
    Sanki bir tedirginlik havası var.Kimbilir daha ne dolaplar döndü ve çıkması beklenen kimbilir daha neler varda; milletin haberi yok.
    Savcılarımızı buradan tebrik ediyorum,Allah yardımcıları olsun
#07.03.2011 18:16 0 0 0
  • En sonunda işin ciddiyetine varmış. Avukatlığını yaptığı örgütün kuyusunu kazdığını görmesi bugüne nasipmiş :)
#07.03.2011 18:31 0 0 0