Kalamar Tava

Son güncelleme: 03.07.2006 11:55
  • Malzemeler :
    500 gr. kalamar ( temizlenmiş ve enine dilimlenmiş )
    1 küçük şişe bira
    1 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı salça
    2 su bardağı sıvıyağ
    Karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı :
    Kalamar dilimlerini bir kaba koyup üzerine tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.

    Başka bir kaba unu koyun. Üzerine birayı yavaş yavaş dökerek bulamaç haline getirin. Salçayı da katarak iyice karıştırın.

    Yağı derin bir tavaya koyup kızdırdıktan sonra kalamar dilimlerini unlu bulamaca batırıp yağa atın. 3 dakika karıştırmadan, sonra karıştırarak 1 dakika daha kızartın.

    Kalamarları sıcak olarak servis edin.

#18.06.2006 11:46 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 15:11 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 11:55 0 0 0