Malzemeler :
200 gr. beyaz peynir
100 gr. yağsız taze kutu peynir
125 gr. kurutulmuş domates
100 gr. ceviz içi
2 baş sarmısak
2 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kekik
4 yemek kaşığı kremşanti
Tuz

Hazırlanışı :
2 baş sarmısağı diş diş ayırıp soymadan, uç kısımlarını 1 cm. kalınlığında kesin. Kestiğiniz yüzeylere zeytinyağı damlatın. Sarmısak dişlerini kesilmiş uçları yukarı gelecek şekilde alüminyum folyoya dizip sarın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Folyadan çıkartıp ılımaya bırakın ve yumuşamış içleri sıkıp çıkartın.

Domatesleri ince ince kıyın. Cevizleri hafif ateşte pembeleştirin. Soğuyunca derin dondurucu torbasına koyun, merdane yardımı ile üzerinden geçerek ufalayın. Beyaz peyniri ufalayın, taze kutu peyniri, sarmısak ve 4 yemek kaşığı kremşantiyi katın. Mikserde düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Ceviz, domates ve kekik ilave edip yedirin. .

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 381
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 17:41
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 01.07.2006 00:19
Ellerine Saglik
refik Tarih: 22.06.2006 10:46
iyi bir tarife benziyor teşekkürler eline sağlık