Zeytinyağlı Taze Bakla

Son güncelleme: 16.04.2008 20:51
  • Malzemeler :
    1500 gr. taze bakla
    1 bardak zeytinyağ
    3 demet taze soğan
    1 demet dereotu
    2 demet nane
    1 çorba kaşığı toz şeker
    2 adet limonun suyu
    Tuz

    Hazırlanışı :
    Baklanın uçlarını ve iki yandaki kılçıklarını sıyırırarak ince kestikten sonra su dolu bir tepsi yada tencereye atarak yıkayın ve süzün. Sonra tuz ile limon suyu katarak harmanlarcasına karıştırın.

    Daha sonra baklaların büyük ve aynı boyda olanlardan bir miktar seçerek, bunları içinde pişirecek olduğumuz büyükçe tencerenin altına yanyana ve düzgün bir sekilde döşeyin ve tam ortalarına da çok ince kıyılmış dereotu ile yarım demet nane yerleştirin, sonra üstlerini küçükçe parçalara kesilmiş bir sıra taze soğan koyun, onların üstlerine de gelişigüzel olmak üzere kalan bakla ve soğanları yerleştirdikten sonra zeytinyağ, 2 bardak su ile toz şeker koyun.

    Sonra üzerlerine, ıslatılmış bir yağlı kağıt örterek tencerenin kapağını sıkıca kapatmış olarak, baklalar suyunu çekipte yumuşak bir hal alıncaya kadar kuvvetli ateşte yaklaşık 1.5 saat pişirin ve tencereyi ateşten alarak, baklalar iyice soğuduktan sonra tencerenin üstüne bir tabak kapatıp alt üst ederek baklaları tabağa alıp servis yapın.

#18.06.2006 11:51 0 0 0
  • Tesekkürler Hafta sonu bir hazirliyayim iyi bir seye benziyo
#19.06.2006 21:33 0 0 0
  • SAOLLL TSK
#16.04.2008 20:51 0 0 0