Enginarlı Makarna Sosu

Son güncelleme: 22.12.2006 02:05
  • MALZEMESİ

    5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    3 adet orta boy temizlenmiş enginar (tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranmış)
    1 adet orta boy kuru soğan (küp küp doğranmış)
    2 diş sarmısak
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    Yarım su bardağı rende parmesan peyniri

    TARİF
    Ufak tencere ya da tavada yağı kızdırıp, soğan ve sarımsakları ekleyip, 2 dakika kadar kavuralım. Üzerine çok ufak küp doğranmış enginarları ekleyip, 7-8 dakika kadar kavuralım. Eğer enginarlar pişmemişse 1 kahve fincanı süt ekleyip, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. En sonunda ceviz ve maydanozu ekleyip, şöyle 1 dakika kadar çevirelim. Ocaktan alıp tuz ve karabiberini ekleyip, süzülen makarnayla karıştıralım. Rende peynirini de en son ilave edip, servise sunalım.
#18.06.2006 12:05 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#22.06.2006 09:11 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 21:07 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 11:23 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.09.2006 00:30 0 0 0
  • ellere sagik...
#20.09.2006 14:03 0 0 0
  • paylasim icin tessekürler
#22.12.2006 02:05 0 0 0