Bir adet yumurtanın beyazında, kolesterol ve yağ yoktur ancak sarısında 213 mg kolesterol bulunur. Besinlerdeki yüksek kolesterolün, kan kolesterolünde direkt artışa neden olduğu düşünülmüş ve bu nedenle yumurta tüm diyetlerden uzak tutulmuş ve az tüketilmiştir.

Gerçekte kan kolesterolünün büyük bir kısmı vücut tarafından yapılır. Kolesterol; insanlar ve tüm hayvanlarda vücutta sentezlenen yağ benzeri bir maddedir. Sinir liflerinin yalıtımı, hücre duvarının bütünlüğünün sağlanması, D vitamini sentezi, çeşitli hormonların ve sindirim salgılarının oluşumu için gereklidir.

Yapılan bilimsel çalışmalar ile kan kolesterol seviyesinin düzenlenmesinde; beslenme şeklinin, genetik özelliklerin ve yaşam biçiminin önemli olduğu ortaya çıkmıştır.

Eğer kolesterol metabolizması bozukluğunuz yoksa, yeterli ve dengeli olarak tüm besin gruplarını tüketiyorsanız, vücudunuz ideal ağırlığında ise, fiziksel olarak aktifseniz ve sigara kullanmıyorsanız, yumurtanın yüksek kolesterol içeriğinden dolayı endişe duyulmasına gerek yoktur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 589
favori
like
share
minta Tarih: 25.07.2006 10:10
bence de yükseltir.paylaşım için teşekkürler
refik Tarih: 19.06.2006 12:19
bende aksine sarısını çok severdim. değerli bilgilerin için teşekkürler
casper Tarih: 19.06.2006 09:26
yumurtanın sarısında çok yüksek kolestrol var ve bu rahatsızlığı çekenlerin çok dikkatli tüketmeleri gerekir
doktoruydu Tarih: 19.06.2006 09:08
bilgi için teşekkürler...
ozlems_o Tarih: 19.06.2006 09:06
bilgiler için sağol su perisi