Malzemeler:

8 dal taze kekik
6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
200 gr keçi peyniri
200 gr kuzu ıspanak
2 çay kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı hardal
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Ispanakların yapraklarını saplarından ayırıp yıkayın. Taze kekikleri yıkayıp süzün. 4 dal kekiği 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla bir kaba alın. Keçi peynirini dilimleyip kekikli yağın içinde 4 saat bekletin.
* Kalan taze kekikleri kıyıp hardal, sirke ve yumurta sarısı ile karıştırın. Kalan zeytinyağını azar azar ekleyip çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Keçi peynirini beklettiğiniz zeytinyağından alın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Keçi peynirlerini erimeye başlayıncaya kadar iki taraflı kızartın.
* Ispanakları bir kâsede hardallı ve yumurtalı sosla harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine kızarmış keçi peyniri dilimlerini yerleştirip bekletmeden servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 411
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 01.07.2006 00:27
Ellerine Saglik