Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Son güncelleme: 30.06.2006 15:16
  • noimage
    Malzemeler:

    3 yufka
    yarım kg kadayıf
    1,5-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
    3 yemek kaşığı tereyağı
    5 su bardağı toz şeker
    3,5 su bardağı su
    yarım limon suyu
    kaymak
    Hazırlanması:

    Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın.
    Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
    Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın. Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin.
    Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. (ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin.)
    Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın. Kadayıfları önceden ısınmış 200C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur.)
    Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin. (böylece üstü de şerbeti iyice çeksin.)
    Kaymakla servis yapın.
#20.06.2006 16:21 0 0 0
  • resimde çok hoş gözüküyor ya teşekkürler SU-PERISI
#22.06.2006 09:31 0 0 0
  • Paylasim icin tessekurler
#30.06.2006 15:16 0 0 0