on dakikada salatalık turşusu tarifi - çabuk salatalık turşusunun yapımı - on dakikada salatalık turşusu nasıl yapılır
Malzemeler:

2 adet orta boy salatalık,
5-6 dal dereotu,
1/2 çay bardağı sirke,
1/2 çay bardağı zeytinyağı,
1 çay kaşığı kişniş tohumu,
2-3 diş sarımsak (dilimlenmiş),
tuz, karabiber.

Hazırlanışı:

Salatalıkların kabuklarını soyun, ince ince dilimleyin.
Bir teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun, salatalıkları sadece 2 dakika soteleyin. Tavadan alın, soğumaya bırakın.
Bir cam kasede bütün malzemeyi karıştırın, salatalıkları içine ekleyin. İyice karıştırın. Streç filmle ağzını sıkıca kapatın. Tüketene kadar kadar buzdolabında bekletin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 634
favori
like
share