Alabalık Tarifleri - Alabalık nasıl pişirilir

Gerekli Malzemeler :

2 adet iri alabalık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı karabiber
5 adet taze soğan
Tuz

Hazırlanışı:

Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın.
Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün. Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin.
Taze soğanları ince doğrayın. Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın.
Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin. Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin. Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir. Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur.
Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 587
favori
like
share
BiR-DOST Tarih: 11.08.2011 22:40
Eline sağlık
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:37
teşekkür
sakin75 Tarih: 03.07.2006 12:57
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:09
Ellerine Saglik
casper Tarih: 22.06.2006 20:32
alabalıkı çok severim,
teşekkürler