Kullanılacak Malzemeler
-----------------------------

5 cay bardagi eritilmis tereyagi
2 paket bugday nisastasi
5 su bardagi toz seker
4 yumurta
10 adet yufka
8 su bardagi sut
2 paket vanilya
3 su bardagi kiyilmis findik ici
1 su bardagi su
Serbet İçin: 5 su bardagi su
Serbet İçin: 5 su bardagi toz seker
Serbet İçin: ½ limon suyu



Hazırlanma Şekli

1) 8 su bardagi sute seker ekleyerek kaynatin. Baska bir kapta bugday nisastasi, yumurta, vanilya ve biraz suyu karistirin. Hazirladiginiz malzemeyi kaynayan sutun uzerine dokerek muhallebi haline gelene kadar karistirin.
2) Bir tepsiniyi yaglayin. Yufkalarin ustlerini yaglayarak 5 kat halinde tepsiye dizin. Dizdiginiz 5 kat yufkanin uzerine hazirladiginiz muhallebiyi dokun.
3) Yufkalarin uzerindeki muhallebiye dovulmus findiklari yayin. Kalan 5 kat yufkayi ustlerini yaglayarak muhallebili yufkalarin uzerine dizin. Serbet malzemelerini karistirarak pisirdikten sonra sogumaya birakin.
4) Hazirladiginiz boregi dilim dilim keserek firinda pisirin. Borek soguduktan sonra sogumus tatli serbetini uzerine ekleyin.


afiyet olsun parmaklarınızı yıyeceksınız.....

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 660
favori
like
share
NaZ Tarih: 25.10.2006 16:24
laz böregi cok güzel olur :78:

ellerine saglik
unique Tarih: 20.10.2006 23:04
eline emeine saglik...
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:42
tarifleriniz için teşekkürler :85:
cemre8688 Tarih: 24.08.2006 00:17
ellerine sağlık
clark Tarih: 16.07.2006 20:39
tesekkürler ,eline emegine saglik
SU-PERISI Tarih: 26.06.2006 19:18
tarifleriniz için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 22.06.2006 16:40
Ellerine Saglik