Armutlu mus

Son güncelleme: 30.06.2006 15:21
  • İtalyan


    MALZEMELER
    yarım kg olgun armut
    1 limonun suyu
    5 çorbakaşığı tozşeker
    4 dilim ananas
    10 adet böğürtlen
    2 adet muz
    2 adet kiwi
    1 çorbakaşığı hindistancevizli krema
    5 gramlık 3 adet yaprak jöle

    4 Kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Yaprak jöleyi suda eritin. lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki
    bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın.
    Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin. Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin.
    Ananası yelpaze şeklinde dilimleyin. Kiwileri soyup doğrayın. Musu ananas, kiwi, böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın.
    AFIYET OLSUN !
#22.06.2006 12:02 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler,eline saglık
#23.06.2006 10:32 0 0 0
  • Paylasim icin tessekurler
#30.06.2006 15:21 0 0 0