MALZEMELER

4 adet çiroz
½ demet dereotu
Sirke
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Çiroz Uskumru balığının kurutulmuş halidir. Bu balıklar içleri temizlendikten ve tuzlandıktan sonra ipe dizilerek açık ve rüzgar tutan bir yerde kurumaya bırakılırlar. Genellikle İstanbul ve çevresinde yapılır. Hatta İstanbul Yeşilköyde çirozların kurutulduğu bir buruna ÇİROZ adı verilmiştir.

Çirozları ateş üzerinde hafif yanana ve yumuşayana kadar közleyin.
Yumuşamış çirozlar havan eli ile bir miktar döverek uskumru etinin ince uzun lifler halinde ayrılmasını el yardımı ile temin edin.İmkan ölçüsünde derisini soyarak, orta kılçığı çıkarın. Kafa ve kuyruğu keserek atın. Bu hale gelmiş çirozları üstü örtülecek kadar sirke içinde bir saat yatırın. Daha sonra sirkeyi süzerek, iyice yumuşamış çirozları servis yapılacak salata tabağına alın.
Üzerine zeytinyağı ve çok çok az sirke koyarak ve orta incelikte kıyılmış dereotu ile salatanın üzeri kaplayın. (Daha önce sirkede yattığından çirozlar zaten sirke lezzetini almışlardır.)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 452
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 01.07.2006 00:16
Ellerine Saglik