MALZEMELER:

200 gr. yağsız dana kıyma

2 su bardağı köftelik ince bulgur

1 orta boy kuru soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

1 yumurta

½ bardak su

Kızartmak için sıvı yağ

2,5 bardak çırpılmış yogurt

5 diş dövülmüş sarmısak

100 gr. tereyağı

1 demet maydanoz

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

YAPILIŞI:

Bulguru bir tepsiye alınız. Domates ve biber salçalarını ve pul biberi tuz kararbiberini de koyduktan sonra çiğ köfte gibi yoğurunuz.Bulgur yumuşamaya yüz tutunca çiğ kıymayı ve yumurtayı da ilave ederek yoğurmaya devam ediniz. Bulgurun istenen kıvama gelebilmesi için azar azar su ilave edebilirsiniz. Harç hazır olunca iri bilya büyüklüğünde parçaları yuvarlayarak kaynar suya atınız.Yukarı çıkan pişmişleri delikli kepçe ile alınız. Suyunu çekmesi için bir müddet peçete üzerinde beklettikten sonra kızgın sıvı yağda kızartınız.
Daha önce servis tabağına yayılmıs sarmısaklı yoğurdun üzerine koyunuz.
Tereyağını eritiniz.kırmızı biberi ekleyip yakmadan biraz kavurup yoğurtlu köftenin üzerine dökünüz. Kıyılmış maydanozla süsleyiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 582
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 13:00
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:09
Ellerine Saglik
sennur Tarih: 27.06.2006 19:41
ellerine sağlık superisi,çok güzel bir tarif