Uzayla İlgili Hikayeler

Son güncelleme: 19.03.2011 20:29
  • Çocuklara Uzayla İlgili Hikayeler - Uzay Hakkında Hikayeler
    Sevgi 'nin rüyası

    sevgi küçük astronotun öyküsünü okur yatmadan önce. hikayeyle birlikte dalar gökyüzünün sonsuz boşluğuna. derken kapanır gözleri
    rüyasında kendini marsta bulur. çorak mars topraklarında korkar tek başına olmaktan. sonra bir marslı çıkagelir karşısına. sevgi şaşırır karşısındaki canlının sevecenliğine güvenerek "marsta hayat olmadını sanıyordum" der. marslı "oksijen ve su ile beslenen canlılar için hayat yok "der "ama senin gibi farklı yaşam kaynakları edinen yaşamı farklı yerlerde bulan her canlı için uzayda heryerde hayat var "der. ve o taş toprak çorak sanılan mars yüzeyinin dünyaya göre farklı bir yaşam çeşidi olduğunu ve etraftaki diğer canlıları gösterir. sevgi şaşırır birden azönce hayat yok diye baktığı topraklar kayalar birer canlıya dönüşüvermiştir şimdi. sevgi sorar "peki oksijen ve suyun bulunmadığı bu yerde ben nasıl yaşıyorum nefes alıyorum" marslı "bazı canlılar vardır uzayda azotla beslenir kimi canlılar farklı gazlarla onlar için yaşam kaynağı diğer canlılar için öldürücü olan gazlardır, işte sen der küçük olmana rağmen yaşamın kaynağını farketmiş bir canlısın ve senin yaşam kaynağın uzayda her yerde hayat bulur" "sevgiii sevgi kızım uyuyakalmışsın geç yatağına " der annesi sevgi açar gözlerini kalkar yatağına geçer...

    CAN 'IN HAYALİ
    Can o gün çok mutluydu.Arkadaşlarıyla doğum gününü kutluyordu.Can'a arkadaşları hediyerer getirmişti.Merakla hediyeleri açtı.İçlerinden harika hikaye kitapları,toplar ,arabalar ve birde kocaman bir oyuncak astronot çıkmıştı.Hediyeler çok güzeldi,Can en çok oyuncak astronotu sevmişti.O gün Can çok yorulmuştu.Astronot oyuncağına sarılarak yatağına uzandı ve uykuya daldı.
    Rüyasında oyuncak astronot gerçek bir astronota dönüşmüştü.Üstelik yanında kocaman bir roket vardı.Astronot Can'a gülümsedi ve ona da astronot elbiseleri giydirdi.El ele tutuşarak rokete bindiler.Astronot''Ay dedeye gidiyoruz.''dedi.Roket ateş çıkararak gök yüzüne doğru yükselmeye başladı.
    Can merakla roketin penceresinden dışarıya bakıyordu. Hızla yükseliyorlardı. Yükseldikçe aşağıdaki herşey çok küçük görünmeye başlamıştı.Dünya uzaydan top gibi yuvarlak görünüyordu.Can pencereden parlak yıldızları gördü. Tam o sırada ay dedeyi görünce gözlerine inanamadı. Ay dede kocamandı.Roket ay dedeye indi.Ay dedenin parlaklığı gitmişti.Etrafta gri renkli taşlar,kumlar ,çukurlar ve tepeler vardı.Can'ın merak ettiği bir şey vardı.Ayda neden hiç kuş ,çiçek ve ağıç yoktu?Astronot ,Ay'da hava ve su olmadığı için canlıların da yaşayamayacağını anlattı.

    alıntıdır
#19.03.2011 19:11 0 0 0
  • teşekkürler
#19.03.2011 20:29 0 0 0