Dua Örnekleri - En Güzel Dualar

Son güncelleme: 18.11.2013 13:37
  • dualar - islam alimlerinden dualar - en güzel dua

    İlahî! Benim sabırsız bir nefsim, sızlanan bir kalbim, zayıf bir sabrım, nahif bir cismim, zelil bir bedenim var.Bunlara güç yetirebilme ve taşıyabilmeyi ancak Sen verebilirsin. Beni bunlardan mahrum eyleme Allahım!"
    Bediüzzaman


    İlâhi, bana sitem edene karşı dilimi, benimle savaşan düşmana karşı elimi, ve küfürde inatlaşana karşı da imanımı muzaffer kıl!


    Ey güzeller güzeli olan Allahım, beni zaruret anında Senin dostlarının yardımına koşan ve onlarla birlikte hareket eden , ihtiyacı anında Senden dileyen, durgunluk anında Sana yakaran, Senden niyaz da bulunan bir kul eyle.
    Senden başkasına el açtırma ki yalnız Sana karşı zelil önemsiz ve hakir görüleyim, Ey güzeller güzeli olan Allahım!


    Allahım, bana salih amel nasip eyle amelimi Senin rızana mahsus kıl, içine riya ve yalan karışmasından sakındır.
    Hazreti Ömer

    Rabbim, beni adaletinin yaygın sofrasında salihlik elbisesiyle süsle, bana, öfkesini yenen, fitne ve düşmanlık ateşini söndürenHalkın arasını bulan
    Müminlerin ayıplarını örten Yumuşak huylu Alçak gönüllü Ağır
    Ve vakar sahib Fazileti arayan Nimetlere şükretmesini bilen
    Ne kadar zor olursa olsun Hakkı söyleyen kişiler arasına
    İlhak eyle


    Mevlam ey Mevlam! Sen bağışlayansın, ben ise günahkâr; günahkâra bağışlayandan başka kim merhamet eder?Sen Galip'sin, ben ise mağlup; mağluba Galip'ten başka kim merhamet eder? Sen eğitensin, ben ise eğitilen; eğitilene eğitenden başka kim merhamet eder?
    Hazreti Ali


    Allahım, Kur'an'ı; akıllarımız, kalplerimiz ve ruhlarımız için nur; nefislerimiz için de mürşit eyle!
#20.03.2011 16:39 0 0 0
  • Allah razı olsun emeklerine sağlık ..
#20.03.2011 16:56 0 0 0
  • allah razı olsun
#20.03.2011 18:33 0 0 0


  • "Yâ Rabbî!.. Günahlarımızı rahmetinle af ve mağfiret eyle! Ölülerimizi de mağfiret eyle, yaşayanlarımıza hayırlar ihsan et!
    Riyadan, nifaktan, şikaktan, her türlü hastalıktan, kazadan, belâdan, tembellikten, âcizlikten, zelil olmaktan, zulüm etmekten ve zulüm görmekten, cimrilikten, müsriflikten, azdıran zenginlikten ve doğru yoldan ayrılmaya sebep olan fakirlikten, şeytan ve nefsin şerrinden, düşmanın galebesinden, kötü huydan, bidat işlemekten, dalalete düşmekten, halis olmayan amelden, her çeşit günahtan, küfre girmekten, ölürken gelecek fitnelerden, kabir azabından, dinimize ve dünyamıza zarar verecek işlerden sana sığındık, bunlardan bizleri koru Yâ Rabbî!..
    Yâ Rabbî!.. Bize sarsılmaz bir iman, güzel bir ahlâk, şükredici bir kalb, sabredici beden, zikredici dil, kaza ve kaderine rıza gösteren hayırlı ömür, salih evlât, dünya ve ahirette güzellik ihsan et! Ana ve babamızı da mağfiret eyle!

    Yâ Rabbî!.. Kendi sevgini, sevdiklerinin sevgisini, bütün enbiyânın, Ehl-i beytin, Eshâb-ı kirâmın ve bütün evliyâ-i kirâmın sevgisini ve sevgine kavuşturacak amel ve işleri nasip eyle!

    Yâ Rabbî!.. Dinine severek hizmet etmeyi, kul borçlarını ödemeyi ve şehit olarak ölmeyi nasip eyle!

    Bize hakkı hak, bâtılı bâtıl olarak göster!
    Yâ Rabbî!.. Bu vatanı bizlere bırakan ecdadımızın ruhunu şad eyle! Memleketimize hizmetleri geçmiş ve Allah için harp etmiş dedelerimize rahmet eyle! Yurdumuzu her çeşit düşmandan koru! Çünkü sen her şeye kâdirsin!.. Dualarımızı kabul eyle!"

    Âmin
#01.04.2011 10:48 0 0 0

  • ALLAH'ım,
    kusurları gören değil, kusurları örtenlerden,
    teselli arayan değil, teselli edenlerden,
    anlayış bekleyenlerden değil,
    anlayış gösterenlerden,
    yalnız sevilmeyi isteyenlerden değil ,
    sevenlerden olmamıza yardım et.

    ALLAH'ım
    Sana yakın olan olmayan, Senin yarattığın ne varsa canlı cansız, gönderdiğin tüm peygamberler ve senin yolunda
    şehit olan tüm mümin kardeşlerimizin yüzü suyu hürmetine, yetim öksüzlerin yüzü suyu hürmetine, bizi, ailemizi, annemizi, tüm ümmeti Muhammedi affet. Bizleri cennetine al. Çünkü nefsimiz Senin elinde. Sen ne dersen o olur.
#02.04.2011 16:03 0 0 0
  • ALLAH razı olsunnnn
#02.04.2011 16:09 0 0 0


  • Ey Rabbim! Bana iyi bir şeyler yapabilme imkanı ver, Bu imkanı verdiğinde ise değerlendirme şuurunu nasip et.Amin.

    Allahım, bize Sana isyan sayılan şeylerden ayıracak korkunu, cennetine koyacak ve oraya ulaştıracak ibadetini
    dünya ve ahiret musibetlerini hafifleştirecek kuvvetli imanı nasip eyle.Amin.

    Ey cömert Allahım! Senin sunduklarınla beslendik, bağış ve armağanına alıştık. Bizi dünyada yücelttin,
    öteki dünyada da onurlandırmanı diliyoruz.Amin

    Allahım, Senin karşımıza çıkaracağın engelden yine Senin vuslatınla Sana sığınırız! Senden uzak kalmadan yine Sana olan
    yakınlıkla, Sana sığınırız. Senden yine Sana sığınırız. Bizi Sana gönülden, severek ibadet eden kullarından eyle. Senin sevgine mazhar olan kişilerden kıl, bizi şükrüne ehil eyle.Amin
    Abdülkadir-i Geylâni
#07.04.2011 08:12 0 0 0

  • Allahım,
    bize Sana isyan sayılan şeylerden ayıracak korkunu, cennetine koyacak ve oraya ulaştıracak ibadetini
    dünya ve ahiret musibetlerini hafifleştirecek kuvvetli imanı nasip eyle.

    Allahım,
    tek delilim muhtaç oluşum. Hazırlığım, elimin boş olması ve çaremin tükenmişliğidir.

    Allahım
    Sana yakın olan olmayan, Senin yarattığın ne varsa canlı cansız, gönderdiğin tüm peygamberler ve senin yolunda
    şehit olan tüm mümin kardeşlerimizin yüzü suyu hürmetine, yetim öksüzlerin yüzü suyu hürmetine, bizi, ailemizi, annemizi, tüm ümmeti Muhammedi affet. Bizleri cennetine al. Çünkü nefsimiz Senin elinde. Sen ne dersen o olur.
#08.04.2011 11:54 0 0 0


  • Ey Rabbimiz! Senden dünya ve ahirette afiyet ve bizden şerri uzaklaştırmanı dileriz Alem-i İslamı ve bütün insanlığı arzi ve semavi afetlerden koru..

    Ey Rabbimiz! Hatalarımızı kar ve dolu suyu ile yıka Kalblerimizi günahlardan beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle ve bizimle günahlarımızın arasını doğu ile batının arasını ayırdığın gibi ayır.


    Ey Rabbimiz! Senden ah-u efgan edip sana dua dua yalvaran, Sana karşı saygı ile dopdolu olan ve Senin yoluna yönelen kalpler istiyoruz Nefislerimize takva bahşeyle ve onları temizle..

    Allah'ım, gözümde bir nûr, kulağımda bir nûr, kalbimde bir nûr yarat! Allah'ım, göğsüme genişlik ver, işimi kolaylaştır!
#12.04.2011 00:33 0 0 0
  • AYIŞIĞI'm...
    Yüce Allah'ım dua'lar için kaldırdığın
    ellerini kabul eder inşallah canım...
    Teşekkürler...

    noimage
#12.04.2011 00:46 0 0 0
  • AYIŞIĞI'm...
    Yüce Allah'ım dua'lar için kaldırdığın
    ellerini kabul eder inşallah canım...
    Teşekkürler...

    noimage

    Seninde , Cümlesininde...
#12.04.2011 00:50 0 0 0
  • Allah senden razı olsun kardeşim
#12.04.2011 01:19 0 0 0


  • Yâ Rabbi!
    Sen bizi bağışla! Sen'in kapına elsiz ayaksız gelsek de yine sana varmak ümidi ile geliyoruz. Sen'den ayrı düştük ama, hiçbir gönül yapıcıya bağlanmadık. Sen'den başka okşayanımız da olmadı. Sızlanışlarımızla alay edildi; feryadımıza kimse gelmedi. Bizden evvel Sen'in huzuruna bu kadar günahla gelen olmamıştır. Amma cehaletimizden dolayı bizi kınama, başka kapı bilmiyoruz. Eğer kabul etmezsen kimin kapısına gidelim?


    Allah'ım!
    Benim uzaklığım itibariyle değil, Sen'in yakınlığın hürmetine kâlbime rikkat ver.
#15.04.2011 13:00 0 0 0


  • ALLAH'ım!
    Yoksulluktan, miskinlikten Sana sığınırım. Haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan Sana sığınırım.
    Hazreti Muhammed (S.a.v)


    Ya RABBİ,
    Settar isminle hatalarımı örtüp beni rezil ve rüsva etmediğin; kereminle muamele edip, beni hemen cezalandırmadığın; ihsanınla bana karşı halim davranıp üzerimdeki nimetini değiştirmediğin ve iyiliğini acıya çevirmediğin gibi, bu uzun uzun yalvarışıma, şiddetli çaresizliğime
    ve zavallı halime de merhamet et!
    Hazreti Muhammed (S.a.v) "
#16.04.2011 15:38 0 0 0


  • لَقَدْ جَاۤءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ اَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُفٌ رَحِيمٌ



    "Size, kendi içinizden öyle bir peygamber geldi ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona pek ağır gelir. O size çok düşkün, mü'minlere çok şefkatli, çok merhametlidir. " Tevbe Sûresi, 9:128.


    Hak ve hakikatin en büyük delili, ilahi isimlerin en parlak ayinesi, İnsanlığın efendisi, kainatın manevi güneşi, islamiyetin menbaı, kur'an'ın tercümanı,akılların muallimi, nefislerin terbiyecisi, en halis kul en kamil insan, en mükemmel üstad, bütün enbiyaya seyyid, bütün evliyaya reis, mücessem bir rahmet olan sevgili Peygamberimiz, Hz.Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Vesellem'e, onun âl ve ashâbına, sonsuz salât ve selâm olsun!..

    Yâ Rabbi

    Yaradan Sen'sin Yaşatan Sen! her ne iyilik yapıyor isek bu Sen'in bizlere hediyen.Üzerimizde bulunan cümle nimetler sen'in bize ihsan etmen...Daima güzellikleri gösteren güzel bir insan olmak istiyoruz kabul et bizi, kalbimizden geçen ama yaşayamadığımız cümle güzellikleri ihsan et bize...

    doldur kalbimizi nurunla, huzurunla, hidayetinle

    muhabbetini diliyoruz Yâ Rab razı olacağın şekilde...

    Yalnız San'a dayanıyor, yalnız San'a güveniyoruz...

    Efendimiz(s.a.v)'in kutlu doğumunu bir kez daha anarken, huzurunda ellerimizi semaya kaldırıp San'a niyazda bulunuyoruz.Bu kutlu günü uyanışımıza vesile kıl.Bundan sonraki hayatımızı, alemlere rahmet kıldığın sevgili Peygamberimizin izinde, onu örnek alarak yaşamamızı ihsan eyle!


    Yâ Rabbi!

    razı olmadığın davranış, hal ve tavırlardan, cisim ve ruhumuzu temizle...

    Evet bizler çok günahkarız.San'a layık bir kul habibine layık bir ümmet olamadık.Günahların üzerimize seller gibi aktığı şu ahir zamanda inayetinle bizleri serfiraz kıl, hidayetinle kalbimizi, gönlümüzü doyur.Seni tanıyamama zulmetiyle kaplı alemlerimize saadet güneşini doğdur.


    Ya Rabbi!

    Veda hutbesinde Efendimiz ümmetine soruyordu: "Yarın beni sizden soracaklar, ne diyeceksiniz?..

    asırlar sonra bizler de cevap veriyoruz yâ Rab, sevgili Peygamberimiz vazifesini hakkıyla yerine getirdi bizler de şahidiz...Şahidiz yâ Rab, Habibinin, 1400 küsür sene öncesinden gelen o kutlu ve gür sesini işittik iman ettik Lâ İlâhe İllallah, Muhammedün Rasulullah!...

    Yâ Rab, imanımızı razı olacağın mertebelere ulaştır. Razı ola yâ Rab bizlerden, bizleri razı olacağın hallerle hallendir...razı ol Yâ Rab,Hz.ademden kıyamete kadar sırat-ı müstakim için çalışanlardan...ve bizleri de onların arasına al...Bizleri Sıratı müstakim de sabit ve daim eyle...

    Yâ Rabb!

    sonsuz ihtiyaçlarımız var hiç birisine elimiz yetişmiyor.maddi manevi açlıklarımızı gider...Acizlik ve fakirlik kanatlarımızla rızana uçur bizi ve bizlere iki cihan saadeti bahşeyle...Yarın mahşer gününde sevgili Habibinin sancağı altında toplanan bahtiyar kullarından eyle...

    Yâ Rabbi!

    hayırlı ilimler ver, bizleri marifet merdivenlerinde yükselt...

    ilmimizi, nurumuzu, hilmimizi, üzerimizdeki nimetlerini arttır, umduklarımıza nail korktuklarımızdan emîn eyle

    Yâ Rabbi!

    tövbelerimizi, pişmanlıklarımızı kabul eyle...biz mücrim kullarının üzerinden merhamet ve şefkatini eksik etme...nefsi davranışlarımızla mücadele azmi ve duyarlılığı ver...bizleri bir an bile nefislerimize terketme...başımıza gelebilecek her türlü kaza, bela ve şerlerden muhafaza buyur...maddi manevi hastalıklarımıza şifalar ihsan eyle...

    Yâ Rabbi!

    okuduğumuz hatim, cevşen, salavat ve dualarımızı dergah-ı izzetinde kabul ve makbul eyle...

    hasıl olan sevabları evvela hz.Ademden, hatemül enbiya olan sevgili Peygamberimiz'e (s.av.)kadar gelip geçen bütün peygamberlerin mübarek ruhlarına hediye eyledik, vasıl eyle...

    Yâ Rabbi!

    evliyaların, asfiyaların, alimlerin, şehidlerin; bu hak dine hizmet edenlerin ruhlarına da hediye eyledik haberdar eyle...

    Yâ Rabbi!

    hatim, cevşen, salavat ve dualarımıza katılan tüm kardeşlerimizin cümle geçmişlerini bu kazançtan hissedar eyle ...

    Yâ Rabbi!

    mezaristana göçmüş, bizlerden bir hayır hasenat bekleyen cümle muhtaç mü'min kullarını da mahrum bırakma, lütüf ve kereminle ikram eyle...



    Yâ Rabbi, kusurumuzu affet, bizi kendine kul kabul et, emanetini kabzetmek zamanına kadar bizleri emanetinden emin kıl...



    Esselâtü Vesselâmü aleyke Yâ RASÛLALLAH...

    Esselâtü Vesselâmü aleyke yâ HABÎBALLAH...

    Esselâtü Vesselâmü aleyke yâ seyyidel-evvelîne ve'l âhirîn...



    Sûbhâne Rabbike Rabbil izzeti ammâ yesifûn

    Veselâmun alel murselîn

    Vel hamdülillâhi Rabbil âlemin

    Amin

#21.04.2011 09:34 0 0 0

  • Ey Yücelerden Yüce!
    Seni kusurdan tenzih eder, noksanlıktan takdis ederiz,
    Senden başka ilah yok ki bize medet eylesin,Bir tek SENSİN, Bir tek Sensin kurtuluşumuz, Bir tek sensin sığındığımız,İman ver bize, kurtuluş ver hepimize,
    Bizi hiçliğin ateşinden kurtar,Bizi senden uzaklığın cehenneminden al,Meşakkatlerimizi rahmetinle hafiflet, kederlerimizi şefkatinle gider,
    Ey Rabbimiz!.
#22.04.2011 13:50 0 0 0

  • Ya Rabbi
    Senin sonsuz rahmetinden ümidimiz çoktur. Sen bizleri rahmetinden ayırma Ya Rabbi. Bu Salı günün sabahında sana el açarak yalvaran kullarını geri çevirme Allah'ım. Bizler sana inandık ve yalnız senden yardım isteriz. Biz aciz kullarını kurtuluşa erdirenlerden eyle Ya Rabbi , Amin.

    Ey gönüllerin nafi ilacı Rabbimiz!
    Bizleri, yeni nesillerin yetişmesinde gayretimiz
    ve
    fedakârlığımız ile temayüz et.

    Ey Rabbimiz!
    Senden, adının anıldığı yerlerdeki azametli kudretini artırmanı istiyoruz.
    Sen rahmeti bol yüce Rabbimizsin.
#26.04.2011 22:53 0 0 0

  • Ey Rabbimiz!
    Nesillerimize inayet eyle, onların imdadına koşmayı bize nasip eyle Kalbi, gönlü kırıkların, ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşmayı bizlere nasip eyle Bizleri birbirimize sevdir ve insanca yaşamayı nasip eyle Kalplerimizi, ayaklarımızı kaydırma..

    Ey Rabbimiz!
    Bizi, Üstadımızı, Büyüğümüzü, ana-babamızı, Kuran ve iman hizmetinde çalışan kardeşlerimizi, eşlerimizi, çocuklarımızı, akrabalarımızı, ecdadımızı, mümin dostlarımızı iyi kullarınla birlikte cennetine koy..

    Cuma'nın Bereketi Yayılsın Ömrümüze.. Nur Dökülsün Avuçlarımıza.. Rahmet Esintileri Essin Kalbimize..

    Ey Rabbimiz!
    Habibin Muhammed Mustafa(sav) yüzü suyu hürmetine; müslümanların kalplerindeki her türlü ayrılık tohumlarını gider Bizi ashab-ı kiram gibi birbirine dost ve birbiri için yaşayan insanlar eyle..
#29.04.2011 01:42 0 0 0

  • Ey Rabbimiz!
    Bizi, Seni çok zikreden, Senden çok korkan, Sana çok şükreden, Sana çok itaat eden, Sana karşı içi saygı ve huşu ile dopdolu olan, dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden insanlar eyle...



    Ey Rabbimiz!
    Hayatı her türlü hayırları artırmamıza vesile kıl..
    Ölümü de her türlü şerlerden kurtulup rahat etmemize vesile yap.


    Ey Rabbimiz!
    Bizi İslam'dan ve Kur'andan ayırma.. Bizi daima sırat-ı müstakimde tut.. İslâm nurunu söndürmek isteyenlere fırsat verme..

    Ey Rabbimiz!
    Sağ olduğumuz müddetçe; kulaklarımızdan, gözlerimizden, kuvvetimizden, istifade etmemizi nasip et Aynı şeyi bizden sonra gelecek olan neslimizede nasip et...

    Ey Rabbimiz!
    İşlediğimiz ve işlemediğimiz amellerin şerrinden, bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden sana sığınırız.

    Ey Rabbimiz!
    Senden dünya ve ahirette afiyet ve bizden şerri uzaklaştırmanı dileriz
    Alem-i İslamı ve bütün insanlığı arzi ve semavi afetlerden koru..

    Amin
#06.05.2011 09:38 0 0 0