pentagram

Son güncelleme: 17.05.2007 09:39
  • sımdı pentagram dıınce aklınıza satanızm gelebılır ama sakın bole bı dusunceye basvurmayın..hatta wurduysanız bılee bende hemen sılın...Turkıyenın en ıı rock gruplarından bırısıdır..gercekten saygı duyulması gerekn alkıslanması geeken nıce gruplardan sadece en ıı sı we en ozelıdırr...
#25.06.2006 17:30 0 0 0
  • Arkada$ım Konun Burda Dursun Ancak Daha Ayrıntılı Bilqiler Werebilirdin...

    Örneqin ;

    Bu Grubun Felsefesi Nedir ¿ Ne Tür Müzik Yaparlar ¿ Çıkarmı$ Oldukları Albümler Nelerdir ¿ ws. ws.

    Bu Soruların Cewaplarını Buraya Yazabilirdin... Konunun Dewamına Bu Tür Bilqileri Eklersen Güsel Olur...

#01.07.2006 11:12 0 0 0
  • ((( GRUP ÜYELERİ )))


    CENK => noimage

    noimage <= HAKAN

    METİN => noimage

    noimage <= MURAT

    TARKAN => noimage


    ((( ALBÜMLERİ )))


    1) Pentagram / PENTAGRAM 199o Nepa Muzik
    2) Pentagram / TRAIL BLAZER 1992 RMP / Nuclear Blast Records
    3) Pentagram / ANATOLIA 1997 Raks Müzik / Century Media Records
    4) Pentagram / POPÇULAR DIŞARI 1998 Raks Müzik
    5) Mezarkabul / UNSPOKEN 2oo1 Böcek Yapım / Sanctuary Records
    6) Pentagram / BİR 2oo1 Böcek Yapım


    ((( RÖPORTAJ )))


    Yurtdışında neden farklı bir isim ve bu ismi neden Türkçe seçtiniz?
    Pentagram isminde başka bir topluluk daha olduğu için Türkiye dışında farklı bir isim kulanıyoruz. Bu isim özellikle türkçe olsun demedik. Düşündüğümüz alternatifler arasında ingilizce, arapça, latince hatta sümerce sözcükler de vardı.

    Unspoken'da neden hiç türkçe şarkı yoktu?
    1999-2001 arası yaptığımız çalışmalarda ingilizce, türkçe ve enstrümantal parçalardan oluşan yaklaşık yüz dakikalık bir kayıt yaptık. Daha sonra ingilizce olanları "Unspoken", türkçe olanları da "Bir" albümünde topladık. Enstrümantal parçalar ise bu iki albümün bağlantısı oldular.

    Anatolia eski albümlerinize nazaran, yalnızca metal dinleyecilerine değil, ortalama bir rock dinleyicisini de hoş gelecek bir sertlikteydi. Bana göre albümünü satmasını olumlu yönde etkiledi bu. Türkiye' piyasasına albüm yaparken tarzınızda bir değişme, yumuşama oluyor mu gerçekten? Ayrı muamele söz konusu mu?
    Yaptığımız her albümde, o dönemdeki duygu ve düşüncelerimizi içtenlikle ifade ediyoruz. Pentagram'ın zaman içinde oluşan belli bir müzikal kişiliği var. Bu kişiliğin her albümde geliştiğini ve boyutlandığını düşünüyoruz fakat albümlerin Türkiye'de veya İngiltere'de yayınlanacak olması tarzımızı etkilemiyor.

    Sanctuary Records ile nasıl oluştu bağlantı?
    Sanctuary records'la "Anatolia" döneminden beri temas halindeydik. 1999'da Raks'la sözleşmemiz bitince Berlin'e gidip dört albümlük bir anlaşma yaptık.

    Siz de Tarkan kadar tanınıyorsunuz yurtdışında, biraz daha ilgiyi hak etmiyor musunuz? Böyle bir beklentiniz var mı?
    Çalışmalarımızın ilgi görmesi bizi her zaman mutlu eder fakat bunu yaptığımız iş için bir ölçü olarak görmüyoruz.

    Unspoken'a tepkiler nasıl?
    Pentagram, kendi tarzının uluslararası alanda önemli bir temsilcisi. "Unspoken" ile ilgili yabancı basında yer alan kritikler de bu fikirde birleşiyor.

    Bir'deki şarkıları yazarken genel anlamda aklınızda ne gibi temalar vardı?
    Belli bir fikir empoze etmeye değil, müziğin ve sözcüklerin sihrini kullanarak dinleyen kişinin iç dünyasına ayna tutabilmeyi amaçladık. Hayatın anlaşılmazlığı, insanın yalnızlığı ve ölüm gibi çoğunluğun yüzleşmekten çekindiği temelar bu albümde öne çıkıyor.

    Türkiye 'de bir metal grubu olmanın zorlukları var mı? Dışarısıda metal grubu olmakla burada m.g. olmayı karşılaştırır mısınız?
    Yurt dışında çalıştığımız şirketler çok deneyimli ve müzik basını tamamen objektif. Türkiye'de tutucu ve baskıcı toplum yapısı, kısa yoldan zengin olma zihniyeti ve önyargılar karşısında yapıcı olabilmek kolay değil. Müzikle ilgilenen insanların daha özverili ve idealist olmaları gerekiyor.

    Ülkede nerdeyse bir histeri oluştu satanizm hakkında. Siyah ve baskılı tişört giyen neredeyse herkese satanist gözüyle bakan bir toplum olduk. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
    Bu soruyu bizim sana sormamız gerekmiyor mu? İki yıl boyunca bütün gazeteler siyah tişört giyen ve heavy metal dinleyen gençlerin satanist olduğunu yazdılar. Birçok müziksever genç ve aileleri madur oldu. Günümüz medyasının hiç yabancı olmadığı cinayet, intahar vb. trajik olaylar, ülkenin sosyal ve ekonomik yapısındaki bozukluktan kaynaklanıyor.

    Metal satanist müziği mi? Metal dinleyince satanist mi oluruz?
    Heavy metal müziği, mitolojik, macera, gerilim vb. tarzda roman, çizgi roman ve sinema filmlerinin müzik versiyonu olarak da düşünebilirsin. Bir insanın satanist olduğunu idda etmesi, korku filmi izleyen birinin kendini vampir zannetmesiyle ya da Süpermen okuyan bir çocuğun balkondan uçmaya kalkışması ile aynı şey. Gerçek ve kurguyu ayırma yeteneği genelde 9-13 yaşlarında şekilleniyor.

    Metal felsefesini, bu konuda hiçbir fikri olmayan birine açıklamak isteseniz?
    Rock müzik ve türevlerinin muhalif bir tavrı olduğunu ve genelde halk kültürlerine yakın durduğunu düşünüyorum. Bireysel özgürlüğüne önem veren, toplumun empoze ettiği koyun kimliğini sorgulayan, macera ruhu olan, inandığı fikrin arkasında duran insanların bu tarz müziklere ilgi duyduğunu söyleyebilirim. Bence Ömer Hayyam, Hacı Bektaş Veli, Kaygusuz Abdal gibi insanlar bugün yaşasaydı, dünyaca sevilen rock yıldızları olurlardı.

    Siz neler dinliyorsunuz. Yerli yabancı?
    Bizim tarzımızı en çok 70'lerin progressive rock ve 80'lerin heavy metal akımları etkiledi.

    ((( RESİMLER )))

    noimage

    noimage
#01.07.2006 11:29 0 0 0
  • ne dinledim nede duymusum,ama tabiki ismini duysamda boyle seyler dusunmezdim,her sanatciya sargim vardir
#01.07.2006 14:27 0 0 0
  • ellerine sağlık sağol
#16.09.2006 09:45 0 0 0
  • anadolu ezgilriyle metal müzik yapmayı başaran tek grup...tarkanın hastasıyım ..bide bu mesajı dahada öne gelsin pentegram die yazıyorum:D:D
#17.05.2007 09:39 0 0 0