Fazla kilolara karşı ''balon'' yöntemi

Son güncelleme: 24.07.2006 08:18
  • noimage
    Neden olduğu hastalıklar ve toplumsal sorunlar nedeniyle kronik, ilerleyici ve önemli bir hastalık olarak kabul edilen şişmanlığın, mideye balon yerleştirme yöntemiyle tedavi edilebildiği bildirildi.
    İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Uzmanı Opr. Dr. Yasin Peker, şişmanlığın sadece estetik bir sorun olarak görülmemesi gerektiğine dikkati çekerek bu olgunun buzdağına benzediğini, altında birçok hastalık olabileceğini söyledi. Peker, şişmanlığın her yaş grubu için tehlike olduğunu belirterek, ''şişmanlık, kalp ve damar hastalıkları, tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı, damar sertliği, romatizma, beyin kanaması, safra kesesi taşı, çocuk sahibi olamama gibi ciddi sağlık problemlerine sebep olmaktadır'' diye konuştu.

    Bu sorunları yaşamamak için fazla kilo almamaya özen gösterilmesi, varsa fazla kilolardan kurtulunması gerektiğini ifade eden Peker, kilo vermek için bir çok yöntem bulunduğunu mideye balon yerleştirilmesinin zde bunlardan birisi olduğunu söyledi. Peker, mide balonunun, mide içine yerleştirilen, keskin kenarları olmayan, mide içinde hareket edebilen, silikondan yapılmış içi sıvı dolu küre şeklinde bir balon olduğunu belirterek, ''Balon yer kaplayarak kişinin daha az gıdayla doymasını ve midenin daha geç boşalmasını sağlar. Bu sayede kişinin enerji alımı kısıtlanmakta ve kilo vermesi sağlanmaktadır'' dedi.

    Mideye balon yerleştirilmesi yönteminin, şişmanlığın tedavisinde uygulanan cerrahi ve farmakolojik yöntemlerden tamamen farklı olduğunu ifade eden Peker, hastaya acı, ağrı vermeyen, hasta tarafından kolaylıkla kabul edilebilen, geri dönüşümlü, tekrarlanabilen güncellenebilen bir yöntem olduğunu anlattı.
#26.06.2006 07:32 0 0 0
  • Balon uygulanacak hastaların uyumlu kişiler olması, tedavinin başarılı olması bakımından önemli bir koşuldur. Hasta yeme alışkanlıklarını ve yaşam tarzını değiştirme konusunda istekli ve kararlı olmalıdır, balon migdede altı aydan fazla kalmamalıdır
#26.06.2006 23:17 0 0 0
  • eline saglik

    ama sismanligin en kolay formülü bogazdan kesmek dikkat etmek yoksa gerisi
    tutsa bile bir kac ay sonra yine kilo alir o insan.. tabi hastaliktan dolayi olanlar haric onlar icin allah acil sifalar nasib etsin
#30.06.2006 01:28 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#24.07.2006 08:18 0 0 0