hamur malzemeleri:
1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
içine:
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
şerbet malzemeleri:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu

şerbetin hazırlanması:

1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.

hamurun hazırlanması:

1. 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.

2. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.

3. kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.

mutlaka deneyin derim

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 447
favori
like
share
flying Tarih: 12.12.2009 22:38
harika görünüyor... Tatlıcılarda hiç rastlamadım ben buna ya
BiR-DOST Tarih: 11.12.2009 22:46
resim linki kırıktı düzeltildi
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:20
Ellerine Saglik
menekşe çiçeği Tarih: 29.06.2006 10:08
Paylaşımız için teşekkürler ellerinize sağlık :3:
SU-PERISI Tarih: 29.06.2006 01:26
Serendipity kalburabastı harika gözüküyor eline saglık
refik Tarih: 28.06.2006 11:51
tarifleriniz için teşekkürler