Kedilerin Garip Huyları

Son güncelleme: 24.03.2011 18:21
  • kedilerin ilginç huyları - kedilerin hareketleri - kediler nelerden hoşlanırlar - kediler hakkında bilinmeyen huyları
    Kediler, bazen yaramazlıklarıyla sizi çileden çıkaran küçük çocuğunuz bazen de evinizdeki en sadık arkadaşınız olabiliyor. Bu sevimli dostlarımızın bazı hareketleri o kadar garip ki, bunlara mantıklı bir anlam vermek neredeyse imkansız. Uzmanlar, bu şekilde garip davranan kedilerin annelerinden erken zamanda ayrıldıklarından veya içgüdüsel bir davranış olabileceğini söylüyorlar. İşte bu sevimli dostlarımızın garip ve ilginç huyları:

    Yüne Bayılırlar

    Yünlü kazaklarınızla veya atkılarınızla oynayan, emen bir kediniz varsa, bunun sebebi annesinden erken ayrılmış olma ihtimali çok yüksek. Yeterince anne sütüyle beslenemediği için bu huya sahip..

    Sevgiye Muhtaç Gibi Davranırlar

    Korkmayın, kediniz eski hayatında bir koç değilmiş! Kediniz size kafa sürüyorsa, düşünün ki küçük arkadaşınız size bir beşlik veriyor. Bu onların sevgi göstermesinin sadece ilginç bir yolu.

    Süt Emme Biçimleri

    Acaba kediniz diğer hayatında, fırıncı mıydı? Muhtemelen hayır! Bu kedinizin bebekliğinden kalma bir alışkanlığı çünkü minik kediler süt emmek için önce annesinin memelerini yoğururlar. Ve bu minikler büyüse de her yoğurduğu yerden süt çıkıcak sanmaya devam eder!

    Sürekli Yalanırlar

    Kediniz siz onu sevdikten sonra sürekli kendini yalıyorsa, sizi pis bulduğu ya da sevmediği anlamına gelmiyor. O, sadece temizlenmeyi çok seviyor. Bazı kediler de insan kokusunu sevmediği için, onu bir an önce üstünden çıkarmak istediği için biri ona dokunduktan sonra hızla kendilerini yalamaya başlıyor.

    Birşeyleri Gömerler

    Bazen kediniz mama kabının yanında durup, orayı kazıp bir şeyleri gömmek istiyormuş gibi davranır. Bunun anlamını biraz derin düşünürsek, bulabiliriz. Kedilerin dışkılarını kumlarına yaptıktan sonra aynı hareketle onu gömdüğü düşünülürse, kediniz yemeğiyle ilgili size bir mesaj vermeye çalışıyor olamaz mı?

    Bir Anda Agresif Olabilirler

    Kedi nanesi olarak bilinen bitki, büyümekte olan kediler üzerindeki büyüleyici etkisiyle bilinir. Bu bitki ile beslenen bazı kediler daha uysal olabilir; diğer taraftan bazıları ise agresifleşebilir ve etrafa saldırabilir.

    Koklama Tepkileri

    Kedinizin bir şey kokladıktan sonra neden burnunu büktüğünü merak ediyor olabilirsiniz. Kediniz merak uyandıran bir şeyi kokladığında alt ve üst dudağını bu şekilde bükebilir.

    Musluktan Su İçme Şekilleri

    Bunu biliyor olabilirsiniz veya bilmiyor da olabilirsiniz ama kediler akan suları severler. Eğer musluktan su damlıyorsa kediniz bu dışarıya giden suyu yalamayı dener.

    Farklı Sevgi Gösterisi

    Kediniz sizin harika olduğunuzu düşünüyor. Sizin oturduğunuz koltuğun arkasından gelir ve saçlarınızı yalamaya başlar. Bazı kediler kolları, bacakları, elleri ve yüz yalamayı deneyebilir. Sonuçta o senin kedin ve hoşuna gitmese de bunu ücretsiz bir temizlenme girişimi olarak görebilirsin.

    Her An Saldırabilirler

    Kediniz sizin harika olduğunuzu düşünüyor. Sizin oturduğunuz koltuğun arkasından gelir ve saçlarınızı yalamaya başlar. Bazı kediler kolları, bacakları, elleri ve yüz yalamayı deneyebilir. Sonuçta o senin kedin ve hoşuna gitmese de bunu ücretsiz bir temizlenme girişimi olarak görebilirsin.

    Boş Zamanlarındaki Hareketleri

    Mama üreticisi bir firma kedilerin evde yalnız kaldıktan sonraki davranışlarını inceledi. Araştırma için 50 kedinin tasmasına, her 15 dakikada bir fotoğraf çeken kameralar yerleştirildi. Hayvan davranışları uzmanı Jill Villerealh, araştırma kapmasında 777 fotoğrafın incelendiğini belirtti. Kedi sahiplerinin çoğu kedilerinin kendileri evde yokken uyuduğunu düşünürken çıkan sonuçlar herkesi şaşırttı. % 21.6?sı pencereden bakarak % 12.7?si salonda.. % 8.1?i yatak odasında.. % 7?si sandalye ve masalara tırmanarak.. % 6.1?i TV, bilgisayar, kitap veya DVD?lere bakara.. % 6.1?i uyuyarak.. % 5.2?si çalışma odasında.. % 5?i oyuncaklarıyla oynayarak.. % 1.7?si küvetin ve lavabonun içinde oturarak..

    Yine araştırmaya göre, kediler tahminlerin aksine evdeki köpeklerle de çok iyi anlaştıkları ortaya çıktı.

#24.03.2011 18:21 0 0 0