MALZEMESİ

6-8 adet kuru yufka
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI
Bir tencereye süt, şeker ve tereyağı koyularak bir taşım kaynatın.
Öte yandan kenarları yüksekçe bir tepsinin içine fetir de denilen kuru yufkaları gelişigüzel doğrayarak yerleştirin.
Sıcak sütlü karışımı yufkaların üzerine gezdirip, 20-25 dakika kadar yufkaların sütü çekip, kabarmasını bekleyin ve servise sunun.
Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüş ceviz ya da fındıkiçi de serpiştirebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 430
favori
like
share
refik Tarih: 08.01.2009 10:35
Tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
delikurtsahin Tarih: 12.12.2008 00:58
Tarifin için tesekkürler. Ellerine sağlık. lezzetli görünüyor
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 00:33
Ellerine Saglik
sennur Tarih: 27.06.2006 01:42
ilginç bir tarif hangi yöreden acaba .teşekkürler :85: