MALZEMESİ
20 adet hamsi
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı margarin
6 adet yumurta
Karabiber
Tuz


TARİF
Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, kafalarını koparın. Her birinin içine tuz ve karabiber koyun. Hamsileri ikişer ikişer, karın kısımlarından birleştirin.
Cam bir kasede yumurta, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu çırpın.
Teflon tavada yağı eritip yumurtalı karışımı dökün. Üstüne hamsileri dizip kapağı kapatın. Çok kısık ateşte arada bir tavayı sallayarak hamsilerin altını pişirin. Sonra uygun boydaki bir tabak yardımıyla hamsileri ters yüz edin ve diğer kısmını da kızarttıktan sonra servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 573
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:12
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
COCO Tarih: 07.03.2008 00:07
[QUOTE=MaRaBoGLu61;1030762]@SU-PERISI

Tesekkürler paylasimin icin Annem bunu cok güzel yapar :79:

E amiralim karadenizin hamsileri iri olur hele lezzeti bambaska.:72:
sakin75 Tarih: 03.07.2006 13:02
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 14:49
yaff bu lazlarda herseye hasmi katiyo haa..
kayganaya hamsi katildigini bilmiyordum bile :20:

ellerine saglik
MaRaBoGLu61 Tarih: 29.06.2006 22:17
@SU-PERISI

Tesekkürler paylasimin icin Annem bunu cok güzel yapar :79:
menekşe çiçeği Tarih: 29.06.2006 10:11
Çok güzel ellerine sağlık arkadaşım :3: