MALZEMESİ2 tane kuzu ciğeri
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı un
1 demet dereotu (incecik kıyılmış)
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz

TARİF
Öncelikle, ciğerin zarını çıkartıp, uzun piyaz yani parmak şeklinde doğrayın. Üzerine tuzunu serpip, bir tepsinin üzerinde un ile harmanlayıp karıştırın.
Öte yandan bir tavaya tereyağını koyup, yağ eriyince unladığınız ciğeri yağda hafifçe, 15 dakika kavurun. Kavrulunca, yağdan el kevgiriyle süzdürerek çıkarın ve üzerine kırmızı toz biber serpip, karıştırın. En üste de dereotunu ince ince doğrayıp, servise sunabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 529
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:20
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 23:32
Ellerine Saglik