GELATINE-JELATIN

Bu madde hayvansaldir.Inekten veya domuzdan alinir.JELATIN icerikli ürünler genelde domuz JELATIN ninden yapilir.HARIBO lastik sekerlerinde 100% domuz JELATIN ninden yapilir.

[URL=http://www.haribo.com/planet/de/info/frameset_verbraucherinfo.php]ISBAT Haribo ürünlerinde kullanilan GELATINE domuzdan alinmaktadir.


GELIERMITTEL-BITKISELDIR

[URL=http://www.vegetarierbund.de/nv/nv_2002_1__vegistart__agar-agar.html]Agar-Agar yosundan

[URL=http://www.herbstreith-fox.de/pektin/produkte/index.htm]Pektin Portakal kabugundan veya meyve artiklarindan yapilir.

[URL=http://www.sabona.de/Hilfsstoffe/Carrageen.htm]Carrageen kirmizi yosun.

------------------------

[URL=http://www.sabona.de/Hilfsstoffe/Karmin.htm]Karmin E 120 Bit :15:




Icerigi zengin olan bir baska konu

[url]http://www.main-board.com/islami-sorular-ve-cevaplar/6773-helal-ve-haram-olan-gida-maddeleri-hakkinda-bilgi-paylasimi.html[/url]

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2026
favori
like
share
nichole Tarih: 01.03.2010 22:18
Firmaların paketler üzerine yazdıkları içindekiler kısmına güvenmemek lazım özellikle jelatin içiren ürünleri sığır jelatinli bile olsa tüketmemek lazım zaten jelatinin türkiyede üretimi yok ve ithalatımızın büyük bir bölümüde avrupadan yapılmakta.
Türkiyede jelatin üretimi için ilk yatırım uşakta yapılacakmış.
http://www.furkanhaber.com/haber/2284--helal-jelatin-uretimi.html
Sari Menekse Tarih: 29.05.2008 19:38
Vermis oldugum linkler gitmis, zaten kisa bir aciklamasini yapmisim.
Icerigi zengin olan bir baska konunun linkini basa ekledim, dileyen ordan daha genis bilgiler elde edebilirler.

[url]http://www.main-board.com/islami-sorular-ve-cevaplar/6773-helal-ve-haram-olan-gida-maddeleri-hakkinda-bilgi-paylasimi.html[/url]


Bir cok üründe gelatine - jelatin mevcut. Meyve suyu iceceklerindede oldugunu duydum ama ne kadar dogru bir bilgi oldugunu bilmiyorum.
Eger herhangi bir üründen süpheye düsdügüm an o ürünü tüketmem. Bu durumda ne ölürüm nede herhangi bir noksanligini duyarim.

C_e_m_r_e söylediklerin dogrudur, ülkeye göre iceriklerini yaziyorlardir. Kent markasini güvenilir biliyordum.
Bahsettigin , ürünlerdeki e471 ve e472 maddeler iceriyorsa o ürünü almiyorum ama tam olarakta ne olduklarinida bilmiyorum.
[QUOTE=LEVIS-501;45871]
E471@ Mono & di glycerides of fatty acids bilinen yan etkisi yok
E472@ Fatty acid esters of glycerides bilinen yan etkisi yok
E473@ Sucrose esters of fatty acids bilinen yan etkisi yok

[url]http://www.main-board.com/islami-sorular-ve-cevaplar/6773-helal-ve-haram-olan-gida-maddeleri-hakkinda-bilgi-paylasimi-2.html#post45871[/url]
VULKAN Tarih: 29.05.2008 19:35
paylaşımın için sağol fakat carmen E120 maddesi cola rengini vermek için kullanılan madde bu madde bit'en değil bir çeşit böcekten elde edilir. ve boyacılıktada kullanılır carmen rengi olarak.
KarBeyazi_M Tarih: 29.05.2008 19:05
Teşekkürler.
britneykolik Tarih: 29.05.2008 19:01
ben hiçbirini araştırmıyorum.
Lady Tarih: 29.05.2008 18:37
Herkesin bilmesi gereken bir konuya değinmişsiniz Teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 29.05.2008 18:10
paylaşımın için teşekkürler sarı menekse.
EyLüL Tarih: 29.05.2008 01:49
daha çok katkı maddelerine

bakıyorum hayvansal katkı maddelerınınde olduğunu biliyordum.

Ama isimlerı öyle güzel konuluyorkı anlamak ne mümkün araştırmadan:

Hazır gıdaların çoğunda hatta genelinde mevcut malisef tşkler menekşe
C_e_m_r_e Tarih: 29.05.2008 01:10
tesekkurler sari_menekse tadi guzel ne varsa yer olduk sagliga zararliymis harammis pek onemsenmiyor cola, sigara bunlarin basinda.

yurtdisinda yasiyorum herseye gelatine koyuyolar.mesela bazi sekerlerde sadece gelatine bazilarinda domuz gelatine diye yaziyo elimden geldigi kadar gelatine li urunler yemiyorum.Zaten yemesek bisey olmaz RABBIM ihtayacimiz olani vermis.

Ben E472 E473 VE E473 un domuzdan elde edilen urunler oldugunu duymustum eminim bi cok kisi bunu biliyodur veya daha once duymustur.

Dikkatinizi biseye cekmek istiyorum turkiye deki algida dondurmalara bakin bu E472 ve benzeri urunler var mi burdakilerde direkman yaziyor yani domuz urunu iceriyor ya turkiyedekilerde bunlari katmiyolar yada bizi kandiriyolar. :20:

Kucuk bisey daha bir seferinde kent seker almistik turk marketlerindan ambalaji turkce tabi sigir gelatie i diye not etmisler ve E li urunler yok. baska bi yerden ambalaji fransizca olan kent sekerlerden aldik icindekilerde E472 E473 var yaziyodu ve sigir gelatine i oldugu belirtilmemisti yani anlicamiz pazara gore urunun icindekiler bianda degisebiliyo :57: