Malzemeler :

3 Adet yufka
½ Paket margarin
½ Su bardağı süt

İçi:

1 Kg ıspanak
2 Su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
3 Çorba kaşığı yoğurt
2 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Kahve fincanı ayçiçek yağı

Yapılışı :

Yıkanmış ıspanak yapraklarını ince ince kıyın
Üzerine biraz tuz serpin ve ovun
Suyunu süzdükten sonra derin bir kabın içerisinde rendelenmiş peynir, yoğurt,yumurta,karabiber, şeker ve ayçiçek yağı ile iyice karıştırın.
Yufkaları üst üste dörde katlayın
Üçgen şeklinde keserek ikiye ikiye ayırın
Yufkaların üzerine yarım çorba kaşığı eritilmiş yağ gezdirin
Daha sonra yufkaların geniş tarafına hazırladığınız harçtan bir çorba kaşığı koyup, uzunlamasına yayın
Sigara böreği gibi sarın ve ortaya doğru yuvarlayın
Yuvarladığınız yufkaların şeklini bozmadan fırın tepsisine yerleştirin
Üzerlerine kalan yağ ve sütü karıştıp dökün
Önceden, orta derecede ısıtılmış fırında altın rengini alana dek pişirin
Sıcak olarak servis yapın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 368
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 00:30
Ellerine Saglik