ABD'nin New York kentinde bulunan Herior Watt Üniversitesi ve Gıda Araştırma Enstitüsü'nün birlikte yaptıkları araştırmaya göre, çay kişide genetik özellikleri belirleyen DNA'yı kontrol altında tutuyor. Bu da genlerin bozularak, alınan gıdalar ya da rahatsızlıklarla zarar görerek kanserli hücrelere dönüşmesini engelliyor. Çay aynı zamanda "Flavinoid" denilen antioksidan açısından da zengin. Kanser riskini azaltmada etkili olduğunun ortaya çıkmasıyla, kahve tiryakilerinin artık çayı tercih edeceği tahmin ediliyor. Doktorlar, kahvenin de zararlı
olmadığını, ancak vücutta suyu tutma etkisiyle çok tüketildiğinde olumsuz etki yaratabileceğini belirtiyor.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 387
favori
like
share
minta Tarih: 24.07.2006 08:47
paylaşım için teşekkürler.
nazlican7880 Tarih: 30.06.2006 00:47
:46:cok güzel bir haber :78:

ellerine saglik
SU-PERISI Tarih: 29.06.2006 22:16
teşekkürler çayı seven biri olarak iyiy bir haber ellerine saglık refik
kurtjara Tarih: 29.06.2006 22:10
Çay sevenlerden biride benim, haber için teşekkürler
akilles Tarih: 29.06.2006 21:24
Aşırı derecede Çay bağımlısıyım.Bundan da memnunum.bilgiler için teşekkürler
ozlems_o Tarih: 29.06.2006 11:00
çayı çok seven biri olarak buna sevineyim öleyse :78:

haber için sağol abi