ABD'nin New York kentinde bulunan Herior Watt Üniversitesi ve Gıda Araştırma Enstitüsü'nün birlikte yaptıkları araştırmaya göre, çay kişide genetik özellikleri belirleyen DNA'yı kontrol altında tutuyor. Bu da genlerin bozularak, alınan gıdalar ya da rahatsızlıklarla zarar görerek kanserli hücrelere dönüşmesini engelliyor. Çay aynı zamanda "Flavinoid" denilen antioksidan açısından da zengin. Kanser riskini azaltmada etkili olduğunun ortaya çıkmasıyla, kahve tiryakilerinin artık çayı tercih edeceği tahmin ediliyor. Doktorlar, kahvenin de zararlı
olmadığını, ancak vücutta suyu tutma etkisiyle çok tüketildiğinde olumsuz etki yaratabileceğini belirtiyor.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 370
favori
like
share
minta Tarih: 24.07.2006 09:47
paylaşım için teşekkürler.
nazlican7880 Tarih: 30.06.2006 01:47
:46:cok güzel bir haber :78:

ellerine saglik
SU-PERISI Tarih: 29.06.2006 23:16
teşekkürler çayı seven biri olarak iyiy bir haber ellerine saglık refik
kurtjara Tarih: 29.06.2006 23:10
Çay sevenlerden biride benim, haber için teşekkürler
akilles Tarih: 29.06.2006 22:24
Aşırı derecede Çay bağımlısıyım.Bundan da memnunum.bilgiler için teşekkürler
ozlems_o Tarih: 29.06.2006 12:00
çayı çok seven biri olarak buna sevineyim öleyse :78:

haber için sağol abi