2. Sınıf Hayat Bilgisi Genel Değerlendirme - Hayat Bilgisi 2. Sınıf Soruları - Hayat Bilgisi Testi 2. Sınıf

1-Eda aşağıdakilerin hangisini yaparsa kişisel bakımıyla ilgili davranış sergilemiş olur?
A) Odasını toplarsa B) Dişlerini fırçalarsa C) Ödevini yaparsa

2-Aşağıdakilerden hangisi okulda uyulması gereken kurallardan biridir?
A) Okula zamanında gelmek B) Koridorlarda koşmak C) Öğretmeni dinlememek

3- Sezer;sarı saçlı, mavi gözlü ve biraz zayıf bir çocuktur.Bu ifade Sezer'in hangi özelliğini göstermektedir?
A) Davranış özilliğini B) Kültürel özelliğini C) Fiziksel özelliğini

4-Bayrağımız ve İstiklal Marşımız,........... ve..........sembolü-
dür. Tümcesini aşağıdaki sözcük çiftlerinden hangisi tamamlar?
A) Okulumuzun-sınıfımızın B) Köyümüzün-şehrimizin C) Bağımsızlığımız-özgürlüğümüzün

5- Sefa, çevresindeki taşıtları gözlemliyor ve bu taşıtları sınıflandırarak defterine yazıyor.Aşağıdakilerden hangisi bu sınıflandırmada yer alamaz.
A) Yaya yolu taşıtları B) Karayolu taşıtları C) Denizyolu taşıtları

6-Aşağıdakilerden hangisi kalbimizin görevidir?
A) Şekeri depolar B) Vücudumuza kanı pompalar C) İşitmemizi sağlar

7- Sağlığına dikkat etmesi gereken Özgür, aşağıdakilerden hangisini yaparsa yanlış davranmış olur?
A) Terli iken su içerse B) Düzenli beslenirse C) Temizliğine dikkat ederse

8- 29 Ekimde kutlanan milli bayramımız hangisidir ?
A) Zafer Bayramı B) Gençlik ve Spor Bayramı C) Cumhuriyet Bayramı

9- Atatürk'ün 19 Mayıs 1919da Bandırma Vapuru ile Samsun'a gidiş sebebi neydi?
A) Samsun'u görmek B) Düşmanları yurdumuzdan çıkarmak C) Gezmek

10-'Ben büyüyünce öğrenci yetiştirmek istiyorum.'Diyen Mervenur hangi mesleği seçmelidir?
A) Doktorluk B) Mühendislik C)Öğretmenlik

11-Aşağıdakilerden hangisi dini bayramlarımızdan birisi değildir?
A) Kurban Bayramı B) Ramazan Bayramı C) 23 Nisan Çocuk Bayramı

12-Alperen, Kültür Edebiyat ve Yayın Kulübünde görev almıştır. Aşağıdakilerden hangisi Alperen'in görevlerinden biri olamaz.
A) Sınıf kitaplığını oluşturmak B) Arkadaşlarına kitap satmak C) Kitapları düzeltmek

13-Sınıf başkanını kim seçer?
A) Sınıf öğretmeni B) Okul müdürü C) Sınıftaki Öğrenciler

14- Kendisine Çalışma planı hazırlayan Rumeysa neyi hedeflemiş olur?
A) Planlı ve düzenli çalışmayı B) Derslere hazırlıksız gitmeyi C) Ödevlerini yapmamayı
15- İlknur annesine !Kapının zili çalıyor.'dediğine göre İlknur'un hangi duyu organı işlevini yerine getirmiştir?
A) Göz B) Kulak C) Burun

16- Sakarya İlimiz'in hangi coğrafi bölgede yer aldığını öğrenmek isteyen Yusuf, hangi kaynağa bakmak zorundadır?
A) Haritaya B) Televizyona C) Dergilere

17-Okula gitmek için çantasını hazırlayan Yasin, aşağıdakilerden hangisini göz önünde bulundurmalıdır?
A) Babasının uyarılarını B) Okul Kurallarını C) Ders programını

18- Aşağıda canlılarla yuvaları eşleştirilmiştir.Eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A- Kümes-inek B) Köpek-kulübe C) Arı -kovan

19- Ailede işbölümü, görev paylaşımı ne demektir?
A)İşleri babanın tek başına yapması B) İşlerin ortaklaşa yapılması C)İşleri annenin üstlenmesi

20-Her türlü davranışı anlayışla karşılama,insanlara sevgi ile yaklaşma ve kırıcı olma-
ma durumuna ne denir?
A) hoşgörü B)sevgi C) saygı

21-Oyunlarımızı nerelerde oynarsak sağlığımızı tehlikeye atmamış oluruz?
A) sokaklarda B) caddelerde C) parklarda

22- Aşağıdaki gök cisimlerinden hangisi gezegen değildir?
A) Dünya B)Güneş C) Mars

23-Ömer, bayramda sınıfı süslemek için 4 balon getirdi.Getirdiği bu balonları şişirip astı.Ömer hangi haldeki madde ile balonları şişirmiştir?
A) gaz B) katı C) sıvı

24-Dünya'nın kendi etrafında bir kez dönmesi sonucunda aşağıdakilerden hangisi oluşur?
A) Bir yıl oluşur B) Bir gün oluşur C) Bir ay oluşur

25-'Dünya, Güneş'in etrafında dönüşünü bir yılda tamamlar.Bir yılda........mevsim,
..........ay, ..............hafta vardır.... Cümlesindeki boşlukları hangi seçenek tamamlar?
A) 4, 12, 52 B) 4, 52, 365 C) 3, 9, 12


Hazırlayan :İsmet Kaya

cevaplar
1 -B
2-B
3-C
4-C
5-A
6-B
7-A
8-C
9-B
10-C
11-C
12-B
13-C
14-A
15-B
16-A
17-C
18-A
19-B
20-A
21-C
22-B
23-A
24-A
25-A

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1166
favori
like
share