2. Sınıf Hayat Bilgisi Testi - 2. Sınıf Hayat Bilgisi Soruları - Hayat Bilgisi Soruları 2. Sınıf
1.Yurdumuzun yönetim şekli nedir?
A.Cumhuriyet
B. Askerlik
C.Padişahlık
2. Aşağıdakilerden hangisi hak ve hürriyetlerimizdendir? 2.Aşağıdakilerden hangisi hak ve hürriyetlerimizdendir?
A)İhtiyaçlarımızı karşılamak
B)Basın hürriyeti
C)Hayvanları korumak
3. 29 Ekim de kutladığımız bayramın adı nedir? 29 Ekim'de kutladığımız bayramın
A.Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

B.Cumhuriyet Bayramı
C.Zafer Bayramı
4. İlk cumhurbaşkanımız kimdir? .
A.Cevdet Sunay
B.Kenan Evren
C.Atatürk
5) Sağlıklı büyümek için ne yapmalıyız?
A)Bol et yemeliyiz
B)Sadece sebze yemeliyiz
C)Çeşitli besinler yemeliyiz
6. Anıtkabir hangi ilimizdedir?
A.Amasya'da
B.Ankara'da
C.İstanbul'da
7. Atatürk ne zaman ve nerede öldü?
A. 10 Kasım'da Ankara'da
B. 10 Kasım'da İstanbul'da
C. 10 Ekim'de İstanbul'da
8. Bayrağımız kırmızı rengini nereden almıştır?
A. Halkımızın cesaretinden
B. Halkımızın kahramanlığından
C. Şehitlerimizin kanından

9. Cumhuriyet nasıl bir yönetim şeklidir?
A. Padişahın seçtiği bir yönetim
B. Askerlerin seçtiği bir yönetim
C. Halkın kendi kendisini seçtiği bir yönetim şeklidir.

10. Aşağıdakilerden hangisi sınıfta bulunan ders araçlarından değildir?
A.Atatürk resmi
B.Mevsim şeridi
C.İstiklâl Marşı levhası
11. Okulların açıldığı hafta, ne haftası olarak kutlanır?
A. İlköğretim Haftası
B. Atatürk Haftası
C. Kızılay Haftası
12. Okula zamanında gitmek için ne yapmalıyız?
A.Sabahleyin çantamızı aceleyle hazırlamalıyız.
B.Okula koşarak gitmeliyiz.
C.Erken yatıp, erken kalkmalıyız.
13. Bayrak neyin sembolüdür?
a)Bağımsızlığın
b) Savaşın
c)Başbakanın

14. Aşağıdakilerden hangisi milli bayram değildir?
A. Cumhuriyet bayramı
B. Zafer bayramı
C.Kurban bayramı

15. Okulumuzun yönetiminden kim sorumludur?
A. Öğretmen
B. Müdür
C. Hizmetli

1-A 2-B 3-B 4-C 5-C 6-B 7-B 8-C 9-C 10-A 11-A 12-C 13-A 14-C 15-B

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2407
favori
like
share