Fotospor mu Photoshop mu?

Son güncelleme: 16.02.2008 16:59
  • Medya gün geçtikçe akıl almaz bir hal alıyor. Gazeteciliğin en doruk noktaya ulaştığı İngiltere'de bile The Sun gibi bir ünlü ve köklü bir gazete hayali röportaj yapıp milyonlarca kişiyi kandırabiliyor. Artık adam gibi doğru özel haber kalmadı. Uğur Mumcu, Çetin Emeç gibi yaptıkları her haberi belgeleyen, derinlemesine araştıran bir gazeteci kalmadı. Artık birçok şey yalan.
    The Sun'ın haberi


    Türkiye'de ise Efsane Fotospor diye bir gazete bu yıl içerisinde yayın hayatına başladı. Elime aldığımda "Bu gazeteyi kim okur? Bu haberlere kim inanır?" diyorum ama tirajlara baktığımda düşüncemi tam olarak yansıtamıyorum. Bu ülkede Cumhuriyet gibi bir çınarın 68.334, Radikal gibi kaliteli bir gazetenin 38.474 satmasına karşın bir nevi Photoshop(!)gazetesi olan Fotospor'un 112.236 satması beni hem şaşırtıyor hem de utandırıyor. Ama belli bir takım bunu okuyor ve kendini dünyaca real madrid gibi görüyorlar malesef ve tabiki hayalleri kısa ve acımasız oluyor, yazılan çizilenler bu kadar net olmuyor

    İlk çıktığı günden beri yalan haberler üretip halkı kandıran, sonra da ortaya o kadar isim attıktan sonra birinin bile yönetim tarafından az da olsa sinyalinin verilmesiyle 'Fotospor yazmıştı' demesi ne kadar da inandırıcı?

    noimage


    Crespo ve Fotospor
    Fotospor'daki gazetecilik Photoshop programından ibaret. Acaba Photoshop gibi bir bilgisayar programı olmasa, Fotospor önüne gelen her futbolcuya farklı bir forma giydiremese ve hatta Almanya'da olmamalarına karşın Dünya Kupası'nda forma giyen futbolcularla konuşmuşlar gibi yapmasalar ne kadar özel haber(!) üretebilirler.

    Hemen Dünya Kupası olayına dönelim. Fotospor Fenerbahçeye güya transfer olacak Crespo ile konuşmuş. Konuşan da bir dönem çok ünlü olan ama her nedense kendini bir anda Fotospor'da bulan Mutluhan Suner. Mutluhan Suner ile Crespo yan yana. Bu işin içinde olmayanların bile anlamakta güçlük çekmeyeceği bir kare. Tam bir Photoshop işi. Asıl fotoğrafta Crespo, yanında imza almak isteyen bir taraftar. Ama onu Fotospor ne yapmış? Taraftarın yerine kendi görevlileri Mutluhan Suner'in kafasını koymuşlar.



    Sadece gülüyorum!
    Bu sadece Crespo ile sınırlı değil. Siz deyin Sol Campbell ben diyeyim R.Carlos onlar desin Sorin. Yeter artık yapmayın!!! 'Bakmayayım diyorum' Olmuyor. İşim gereği her spor haberine bakmak zorundayım. Bakıyorum, okuyorum. Bilgi ve haber yerine sadece gülüyorum. Her sabah işe gelirken içimde Fotospor'un bugünkü transfer dedikodularını okumanın heyecanını yaşıyorum.

    Hele şu haber başlığına ne demeli?

    Brezilya kampında müthiş sohbet! Roberto Carlos, Ze Roberto'ya itiraf etti: "Ben Fener'e gidiyorum."

    Acaba bu haberi hangi kaynaktan öğrendiler? Gelin de gülmeyin şimdi... Efsanesin Fotospor!!! Efsaneler yaratmaya devam et...
#30.06.2006 21:07 0 0 0
  • Cok güzel ve ilginc bir konuyu islemissin tebrikler sana, Aynen katiliyorum yazdiklarina
#30.06.2006 21:24 0 0 0
  • Hele şu haber başlığına ne demeli?

    Brezilya kampında müthiş sohbet! Roberto Carlos, Ze Roberto'ya itiraf etti: "Ben Fener'e gidiyorum."

    Gerçekten yazık ve bir çok kişide buna inanıyor..
#30.06.2006 22:16 0 0 0
  • arkadaslar belki yalan olabilir butun bunlar,, ama sunu unutmayalimki,, her proffesyonel futbolcu nerde en cok parayi alirsa,, oraya gider,,
    bu haberler yalan olabilir,, dogruda olabilir.. bunu ne ben nede siz bilebilirisniz,, hepsi takim ve futbolcu arasinda.. sezonun basinda sahada goruruz degilmi?
#30.06.2006 23:13 0 0 0
  • Bir Fenerbahçeli olarak artık son 2-3 yıldır hiç bir gazetenin haberini okumuyorum bile.. Transfer dönemi yaklaşınca Türkiye' ye getirmedik yıldız bırakmıyorlar. Zaten Fenerbahçe Spor Kulübünün Resmi internet sitesi, Fenerbahçe Televizyonu, Fenerbahçe Dergisi ve Fenerbahçe Gazetesi dışında hiçbir kaynağın haberine değil inanmak kulak bile asmıyorum.. Kulübümüz bu saçma sapan yalan haberleri resmi internet sitemizde yalanlamaktan yoruldu ama bu adamlar bu haberleri yapmaktan yorulmadılar. Sanırım bu gazeteye photoshop bilen herkesi alıyorlar. Milletin yıldız transferler hayalinin afedersiniz içine ediyorlar. Ayrıca bu photoshop gazetesini belli bir takım değil bütün takımların taraftarları alıp okuyor.. Hele çok büyük gazetelerden daha fazla satılmaları hatta onların tirajlarını 2 ye katlamaları spor ve medya anlayışı olarak ülke düzeyinde hangi seviyelerde olduğumuzun apaçık bir göstergesidir.

    Sorun düzeyinde son derece önemli bir konuya değinmişsiniz ve en azından burada vakit geçiren insanlara bir nevze olsun uyarıda bulunmuşsunuz. Umarım herkes bu yazılanlara kulak asar..

    Paylaşım için teşekkürler.. Ellerinize sağlık...
#01.07.2006 09:09 0 0 0
  • yarın birgun benide alırlar oraya...

    yazık yani bukadar basit olmaması gerek bunlar..
#01.07.2006 09:47 0 0 0
  • paylaşım için sağol
#05.07.2006 22:03 0 0 0
  • resimler icin tesekkurler.. :)
#16.02.2008 16:59 0 0 0