M alzemeler

500 gr tavuk kalçası (kemiksiz)
3 adet patlıcan
2 adet domates
4 adet sivri biber
5 su bardağı su
1 adet soğan kızartmak için:yağ
sos için:1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
tuz (bi tutam)
karabiber (bi tutam)
Yapılışı:
ilk önce patlıcanları şeritli şekilde soyup verevli şekilde (yanlamasına)doğruycaz doğradığımız patlıcanları yağda kızartıcaz.

biberleri ortadan yarıp çekirdeğini çıkartıp biberleride kızartıcaz.

kızarttıklarımızı bir kenara koyucaz ve tavuğu pişiricez.

tavuğu doğrayıp tabağa koyalım.ufak bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanları yağda pembeleşene kadar kavuralım üzerine tavukları ekleyip 10 dk. kavuralım.

kavurduktan sonra üzerine salçaları ekleyip 5 dk. daha kavuralım.daha sonra suyu ilave edelim tuz ve karabiberi ilave edip 25-30 dk. kaynatalım.kaynadıktan sonra bir fırın tepsisine ati koyup üzerine patlıcanları yayalım patlıcanın üzerine biberleri koyalım en üste halka şeklinde doğradığımız domatesleri serelim.

daha sonra 200 derecedeki fırına verir domateslerin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.piştikten sonra fırından alıp tabaklara servis edelim

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 601
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 12:40
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 01:15
Ellerine Saglik