Uzunluk Ölçüleri İle İlgili Sorular - 3.Sınıf Uzunluk Ölçüleri Testi - - İlköğretim 3. Sınıf Problemleri



1. Uzunlukları ölçmek için aşağıdaki birimlerden hangisi kullanılır?
A. litre B. kilogram C. metre




2. Metre kısaca hangi simgeyle gösterilir?
A. kg B. m C. L




3. Aşağıda verilen uzunluklardan hangisi daha büyüktür?
A. 1 cm B. 1 m C. 50 cm




4. Bir terzinin 4 m kumaşı vardı. 1 m 85 cmsi ile elbise dikti. Terzinin ne kadar kumaşı kalmıştır?
A. 2 m 15 cm
B. 3 m 45 cm
C. 1 m 15 cm



5. Berke'nin babasının boyu 1 m 70 cm, annesinin boyu ise 1 m 57 cm'dir. Annesinin boyu babasının boyundan ne kadar eksiktir?
A. 23 cm B. 33 cm C. 13 cm




6. Sınıfımızın duvarının uzunluğu 6 m dir. 2 m 80 cm sini boyadığımıza göre boyanmayan ne kadar duvar kalmıştır?
A. 2 m 40 cm B. 3 m 20 cm C. 4 m




7. Annem aldığı 3 m 50 cm lik kumaştan 3 tane yarım metrelik parça keserek sehpa örtüsü dikti. Kumaştan ne kadar kumaş artmıştır?
A. 1 m B. 2 m C. 3 m



8. Ezgi nin atlamak için 2 m 60 cm ipi vardı. Rahat atlamaları için annesi de 2 m 40 cm daha ip verdi. Ezgi iki ipi uc uca eklediğinde ne kadar ipi olur?
A. 6 m B. 5 m C. 4 m


9. Halımızın boyu 3 m, eni ise 2 m 45 cm dir. Boyu eninden ne kadar fazladır?
A. 55 cm B. 65 cm C. 75 cm


10. Yürümeyi yeni öğrenen bir bebek her gün bir önceki gün yürüdüğünden 3 m fazla yol yürümektedir. Bebek birinci gün 9 m yol yürüdüğüne göre 5 günde kaç metre yol yürümüş olur?
A. 7500 cm
B. 4500 cm
C. 1500 cm


11. 7 metrelik kumaşın 4 yarım metrelik kısmı kullanılmıştır. Geriye kaç cm lik kısmı kalmıştır?
A. 400 cm B. 500 cm D. 600 cm


12. Beyza 2 m lik kumaşın 3 çeyrek metrelik kısmıyla bir gömlek dikmiştir. Bu kumaştan ne kadar artmıştır?
A. 1 m 75 cm B. 75 cm C. 1 m 25 cm



13. Ezgi nin bir karışı 12 cm gelmektedir. Ezgi bilgisayar masasının boyunu ölçtüğünde 10 karış geldiğini gördü. Masanın boyu aşağıdaki seçeneklerden hangisi olamaz?
A. 1 m 20 cm
B. 120 cm
C. 12 m


14. Bir tuğlanın eni 20 cm dir. Bir duvar ustası 10 tane tuğlayı üst üste koyarak duvar ördüğüne göre, duvarın yüksekliği kaç m olur?
A. 1 m B. 2 m C. 3 m



Cevaplar
1-C
2-B
3-B
4-A
5-C
6-B
7-B
8-B
9-A
10-A
11-B
12-C
13-C
14-B


alıntııdr

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 11661
favori
like
share
uqh Tarih: 26.05.2011 21:29
süper işime yaradı