Kaşıntının Geçmesi için Neler Yapılmalıdır

Son güncelleme: 03.04.2011 16:04
  • vücutta kaşıntı nedenleri - kaşıntıya ne iyi gelir - kaşıntı için nelere dikkat etmeliyiz - böcek ısırmaları ve kaşıntıGenellikle bir anda meydana gelir veya bir böcek ısırması,kıl,tüy gibi maddelerin deriye temas ederek kaşındırması ile meydana gelir.Çok rahatsızlık veren bir durumdur.

    Kaşıntının geçmesi için neler yapılmalıdır ?

    Kökenleri ne olursa olsun, kaşıntılar kaşıma sonucu karmaşık doku bozukluklarına yolaçarlar. Bu da, doğru teşhisi zorlaştırır. Böyle bir durumda önce bir asalak hastalığı olasılığını düşünmek gerekir.

    Örneğin uyuz üzerinde durmak yerinde olur. Uyuz genellikle parmak aralarında başlar; bilekte, asalağın yolunu belirleyen gri siyah izler görülür.

    Vücut baş ya da kasık bitleri hastalığın kaynağını belirleyen etkenlerdir. Hangi asalak hastalığı söz konusu olursa olsun, giysiler, çamaşırlar, şapkalar ve yataklar dikkatle dezenfekte edilmelidir.

    Kaşıntı bir asalak veya deri hastalığı nedeniyle ortaya çıkmamışsa iç organlarla ilgili bir neden düşünülmelidir. Sindirim ve iç salgıbezi bozuklukları şeker hastalığı, üremi (kan içinde sidik maddelerinin kalması nedeniyle ortaya çıkan hastalık) gibi durumlar da kaşıntı yapabilir.

    Bir de, nedeni bir türlü açıklanamayan ve yalnız yaşlılıkta görülen bir kaşıntı türü vardır. Bu kaşıntılar kimi zaman son derece şiddetli olurlar ve hastanın rahat uyumasını engellerler.


    alıntı
#03.04.2011 16:04 0 0 0