Malzemeler:
1 buçuk su bar. Un 1 su bar. Şeker
½ kabartma tozu 4 adet yumurta
1 tutam tuz 2 adet armut
2 çay kaş. Tarçın 1 su bar. vişne
4 çor. Kaş. Margarin
Yapılışı

Öncelikle Compaktoda armutları rendeleyip kararmamaları için narenciye sıkacağında limon sıkıp üzerine limon suyu dökün. Yine kompaktonun içine çırpıcı parçasını koyup un, kabartma tozu, tarçın, yumurtalar ve margarini koyup çırpın. Sonra içine rendelenmiş armutları ve çekirdeği çıkarılmış vişneleri ekleyip, yağlanmış kek kalıbının içine boşaltın. Üzerine folyo kağıtla kapatıp önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında pişirin..

Piştikten sonra isterseniz üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Evde armut yoksa elma da kullanabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 375
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 09:39
teşekkürler