Malzemesi
250 gr haşlanmış kurufasulye
2 soğan
2 havuç
½ bardak su
1 baş sarmısak
1 çorba kaşığı biber salçası
2 sivribiber
1 limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Maydanoz
Tuz

Hazırlanışı

Soğan, havuç ve sarmısakları temizleyin. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Havuçları enine dilimleyin. Biberleri verevine kesin. Bir tencerede yağı kızdırıp soğan, havuç, sarmısak ve biberleri soteleyin. Salçayı ekleyip karıştırın. Haşlanmış fasulyeyi ekleyin. Yarım su bardağı su ekleyip pişirin. Suyunu çekince limon suyunu ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp maydanoz yaprakları ile süsleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1124
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:04
teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:33
ellerin dert gormesin
sonbahargibi Tarih: 26.11.2006 04:36
teşekkürler
NaZ Tarih: 29.10.2006 01:26
ellerine saglik
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2006 11:56
Bizim lobyeden cok farkli bu bizde lobye karalahana ile yapilir icine erik pekmezi konur eksi olsun diye kuru fasulye vardir icinde tam tarif aklimda degil annem yapardi ama cok guzel olurdu ,tesekkurler SU-PERISI
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:19
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 23:36
Ellerine Saglik
minta Tarih: 07.07.2006 09:24
KEŞKE BİRİ HAZIRLASA DA YESEK
sennur Tarih: 05.07.2006 15:32
elinize sağlık superisi :70: