Malzemesi
250 gr haşlanmış kurufasulye
2 soğan
2 havuç
½ bardak su
1 baş sarmısak
1 çorba kaşığı biber salçası
2 sivribiber
1 limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Maydanoz
Tuz
Hazırlanışı
Soğan, havuç ve sarmısakları temizleyin. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Havuçları enine dilimleyin. Biberleri verevine kesin. Bir tencerede yağı kızdırıp soğan, havuç, sarmısak ve biberleri soteleyin. Salçayı ekleyip karıştırın. Haşlanmış fasulyeyi ekleyin. Yarım su bardağı su ekleyip pişirin. Suyunu çekince limon suyunu ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp maydanoz yaprakları ile süsleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.
Bizim lobyeden cok farkli bu bizde lobye karalahana ile yapilir icine erik pekmezi konur eksi olsun diye kuru fasulye vardir icinde tam tarif aklimda degil annem yapardi ama cok guzel olurdu ,tesekkurler SU-PERISI