LÖBYE

Son güncelleme: 25.08.2007 21:04
  • Malzemesi
    250 gr haşlanmış kurufasulye
    2 soğan
    2 havuç
    ½ bardak su
    1 baş sarmısak
    1 çorba kaşığı biber salçası
    2 sivribiber
    1 limon suyu
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    Maydanoz
    Tuz

    Hazırlanışı

    Soğan, havuç ve sarmısakları temizleyin. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Havuçları enine dilimleyin. Biberleri verevine kesin. Bir tencerede yağı kızdırıp soğan, havuç, sarmısak ve biberleri soteleyin. Salçayı ekleyip karıştırın. Haşlanmış fasulyeyi ekleyin. Yarım su bardağı su ekleyip pişirin. Suyunu çekince limon suyunu ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp maydanoz yaprakları ile süsleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.
#03.07.2006 22:56 0 0 0
  • elinize sağlık superisi
#05.07.2006 14:32 0 0 0
  • KEŞKE BİRİ HAZIRLASA DA YESEK
#07.07.2006 08:24 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.08.2006 22:36 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#23.09.2006 00:19 0 0 0
  • Bizim lobyeden cok farkli bu bizde lobye karalahana ile yapilir icine erik pekmezi konur eksi olsun diye kuru fasulye vardir icinde tam tarif aklimda degil annem yapardi ama cok guzel olurdu ,tesekkurler SU-PERISI
#28.10.2006 10:56 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • ellerine saglik
#29.10.2006 01:26 0 0 0
  • teşekkürler
#26.11.2006 03:36 0 0 0
  • ellerin dert gormesin
#10.01.2007 08:33 0 0 0
  • teşekkürler
#25.08.2007 21:04 0 0 0