Malzemeler
Yarım kilo kuru kayısı
1 Litre su
Yarım kilo şeker
1 Su bardağı portakal suyu
200 gr taze kaymak
1 Su bardağından 1 parmak eksik fındık içi

Hazırlanışı

Kuru kayısıları bol su ile yıkayın.
Sonra 1 litre suyu ekleyin.
1 Gün bu şekilde bekletin.
Şeker ilave ederek 1 saat kadar kaynatın.
Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşten alın.
1 Su bardağı portakal suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Tencerenin içinden çıkardığınız kayısıları tamamen kopmayacak şekilde ortadan ikiye ayırın. Kayısıların içine bir miktar kaymak ve birer tane fındık içi koyup, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 540
favori
like
share
DİDEM Tarih: 29.09.2006 01:49
tarifleriniz için teşekkürler :2:
unique Tarih: 21.09.2006 10:50
eline emegine saglik...
refik Tarih: 08.09.2006 23:52
tariflerin için teşekkürler eline saglık
Serendipity Tarih: 05.07.2006 18:17
nefistir eminim
sennur Tarih: 05.07.2006 15:43
nefis...ellerinize sağlık
BoardBeLasi Tarih: 05.07.2006 00:18
Ellerine Saglik