Milföyde Keşkül

Son güncelleme: 07.04.2011 18:00
  • milföylü tatlı tarifleri - milföyde keşkül nasıl yapılır - keşkül tarifi
    noimage
    Milföyde keşkül malzemeleri
    Milföy sepeti için

    8 kare milföy hamuru

    1 yumurtanın sarısı

    Keşkül için

    4.5 su bardağı süt

    1 su bardağı tozşeker

    1 yumurtanın sarısı

    Yarım su bardağı ince çekilmiş badem

    3 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

    3 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

    4.5 çorba kaşığı pirinç unu

    4-5 doğranmış çilek

    Milföyde keşkül hazırlanışı

    Milföy hamurlarını fırına dayanıklı yağlanmış küçük kalıplara kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerlerini çatalla hafifçe delin. Kare kesilmiş alüminyum folyo parçalarının ortasına birer avuç kuru bakliyat yerleştirip folyoyu top şeklinde kapatın. Hazırladığınız alüminyum topları kase şeklini alması için milföylerin ortasına yerleştirin. Milföylerin kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoları çıkarın. Süt, şeker, yumurta sarısı, badem, hindistancevizi rendesi, antepfıstığı ve unu tencereye alıp karıştırın. Muhallebi kıvamında pişirin. Soğuyunca milföy kaselerinin içine paylaştırın. Çilek ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın. Milföyde keşkül artık hazır, afiyet olsun.
#07.04.2011 18:00 0 0 0