Malzemeler
2.5 çay fincanı un
3 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ



Hazırlanışı
Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın.Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.
Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın. Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın. Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin. Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1284
favori
like
share
unique Tarih: 21.09.2006 17:02
hmm fransiz usulü cokta severim... paylasim icin cook saol...
enrique Tarih: 21.09.2006 10:24
Emeğine sağlık.
DİDEM Tarih: 19.09.2006 21:54
emeğine sağlık teşekkürler.
refik Tarih: 19.09.2006 10:57
tariflerin için teşkkürler ellerinize sağlık
clark Tarih: 16.07.2006 20:38
Ellerine Saglik
BoardBeLasi Tarih: 05.07.2006 22:27
Ellerine Saglik
SU-PERISI Tarih: 05.07.2006 16:29
teşekkürler sennur,eline emegine saglık